養呢類型嘅寵物嘅人真係好殘忍

157 回覆
373 Like 5 Dislike
teacup poodle

呢隻狗仔睇落好得意,但係你又知唔知道其實佢又經過幾多個基因改造,近親繁殖,多次嘅寵物實驗,先可以配到種
呢啲狗仔天生就體弱多病,得幾年命,佢哋嘅誕生就係不停咁樣受盡呢啲病痛的煎熬,而你又知唔知呀屌你老母?
近排係Facebook見到有人介紹呢隻狗,個撚個港女都話好撚得意好撚想養返隻,我覺得呢啲人真係好變態囉。
如果你即將樣呢類型嘅寵物我希望你三思
又或者你身邊有朋友想養呢啲寵物希望你幫我叫佢停一停諗一諗。
因為少一個人買呢啲咁嘅類型嘅寵物。咁就會少一個小心名受苦。
港豬真係慘
住嘅地方咁細
狗都要養迷你版

呢隻狗仔睇落好得意,但係你又知唔知道其實佢又經過幾多個基因改造,近親繁殖,多次嘅寵物實驗,先可以配到種
呢啲狗仔天生就體弱多病,得幾年命,佢哋嘅誕生就係不停咁樣受盡呢啲病痛的煎熬,而你又知唔知呀屌你老母?
近排係Facebook見到有人介紹呢隻狗,個撚個港女都話好撚得意好撚想養返隻,我覺得呢啲人真係好變態囉。

有冇多d details?
唔係唔識google
不過你開得post就講埋出黎啦
最仆街見過呢種狗主帶佢地去狗公園放繩落地自由行,班仆街驚死人地d狗會整親佢 你自己行路唔留神真係一腳hi到都應肚即飛
利申養大狗
屋企細養他媽哥池好過
最仆街見過呢種狗主帶佢地去狗公園放繩落地自由行,班仆街驚死人地d狗會整親佢 你自己行路唔留神真係一腳hi到都應肚即飛
利申養大狗

有冇搞錯啊 隻狗仔咁細隻叫佢落公園行,行幾步都攰撚死喇
利申養大狗

有冇搞錯啊 隻狗仔咁細隻叫佢落公園行,行幾步都攰撚死喇

真係痴線
呢d細狗同玩具無分別
不嬲最殘忍嘅人都係養寵物嘅人,又滅聲帶又絕育手術
呢啲狗仔比人打左針停止佢生長/變大
啲器官因為咁而加快衰竭

有冇多d details?
唔係唔識google
不過你開得post就講埋出黎啦

你打茶杯犬/狗
會有
台灣都報導過

做絕育其實係會無咁多病
同埋如果你無唸住養多幾隻,唔做絕育,生左成堆出黎,狗仔一生就生幾隻,到時唔要咪仲殘忍
摺耳貓都類似
摺耳係因為先天有缺撼
但啲人覺得好撚得意
係咁繁殖摺耳貓
好易會有遺傳病 短命加多病痛
有錢。。。
摺耳貓都類似
摺耳係因為先天有缺撼
但啲人覺得好撚得意
係咁繁殖摺耳貓

Agger

諗起安祖娜嬰兒
摺耳貓都類似
摺耳係因為先天有缺撼
但啲人覺得好撚得意
係咁繁殖摺耳貓

仲有內臓有問題 成個industry好撚恐怖
已經有啲國家禁止咗
細隻到咁都變到唔似一隻狗
鍾意細細隻既小動物養倉鼠咪得囉
呢d細狗同玩具無分別

同掛書包d大隻公仔鎖匙扣一樣
呢d細狗同玩具無分別

同掛書包d大隻公仔鎖匙扣一樣

兔毛

做絕育其實係會無咁多病
同埋如果你無唸住養多幾隻,唔做絕育,生左成堆出黎,狗仔一生就生幾隻,到時唔要咪仲殘忍

我唔係想話絕育一定唔好,
可能真係會少啲病痛
但好好地一隻家養犬,
每次出街都會睇住唔會俾佢亂走
無啦啦點會生成堆出嚟?

利申,隻狗養咗十七年,冇絶育

有病 仲有幫動物著衫
之前有德國professor覺得好多舊魚 有毛仲要著衫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞