amd cpu&gpu 討論post #33 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
首先Zen2 CPU內部有積熱問題 呢個要清楚先 好重要

giga arous m 其實一早比人話假供電宣傳 真實供電依然係4+3
BF系列一向對A卡有神秘加成
即係我個水冷唔會廢過原廠個散熱,個水冷琴日先買,驚揼錢落海
不過點解要買antec呢隻aio
買aio要留意間廠漏水點保
其實係空氣機箱唔流通,你試下打開機箱試下
好想買野
11月

買返hot toys算
Flashing Radeon RX 5700 with RX 5700 XT BIOS: Guide & Performance Review

https://www.techpowerup.com/review/flashing-amd-radeon-rx-5700-with-xt-bios-performance-guide/
水冷最保險都係賊船同NZXT,漏水賠全set呢點好重要
NZXT
其實今時今日除左server之外,仲有無可能做到0光污染套裝,夜晚閂燈睇電影led燈五顏六色咁好煩
如果本身你個硬件有software控制rgb燈可以直接開個software熄咗佢
同埋某程度上都有啲hardware都係0 RGB嘅,不過你expect 通常高階嗰啲RGB 都少不免(貓扇嗰啲例外)
通常好似高階先有rgb software control,直接動手拆led算
asus 有塊x570冇燈
巴打你用緊咩?
照理唔使去到高階果啲都支援software control
cam software 比人譽為垃圾軟件
原來係我火星左,枉我之前手動拆堆led落黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞