amd cpu&gpu 討論post #33 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
GF1 買買買
要等幾耐呀?
暫時 Beta
Gigabyte 連beta都未有
AsRock有, 但我唔敢用係我塊版
AMD好似麻煩野多D, 一陣上左BETA有事
唔想又拆又盛
Beta不要上
呢個就算係intel 都會一樣
其實正式版都唔見得好幾多
我塊x570 extreme4 上左最新的話,倍頻會跌左
呢個睇asrock bios咩setting了
每間板廠不同玩法
啱啱瞓醒,想知 3900x 個價正常返未?

ps. 粒 2700x 開始縮縮哋,4.1ghz+ 打機會 freeze,而家行緊 pbo (上網 4.05ghz、打機 3.8ghz)
正常返 但要有貨
咁你入咗未
粒3700x已經裝左機
3800x依家先黎做369.99
入左3800X
美馬$530
上面有人講買顯示卡送 xbox game pass,我想講個 pass 係玩到 The Outer Worlds 比想像中有用
本身佢話送嚟玩 Gears 5 我以為淨係得一隻 game,但其實應該係成個 xbox game pass 入面啲 game 都可以裝
但個pass 限時三個月

$39 一個月喎
其實普通打下機 玩total war 三國
用r5 3600+2080 super好
定r7 3700x + 2070 super好
頭三個月 free
最多三個月後 cut
3個月玩得完outer worlds?
你都有道理 同埋始終咁樣買隻 game 唔算屬於自己 要不停續會
你開好多人場fps 都係2080s=2070s
反而你開少人場,fps2080s>2070s
total war 係食u,r7 3700x is better
咁可能我分開換 而家用緊1060
今日去換左3700x +板同ram先
如果$2k內買x570 巴打有冇介紹
有冇品牌信仰?
冇 乜牌子都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞