amd cpu&gpu 討論post #33 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
不會 仲係am4
咁咪uncore囉
最高畫質都好模糊下
有啲懷疑自己用緊最低畫質
但都好過用epic玩borderlands 3
反正borderlands無dlc就好快玩嫌
如果有得揀the outer worlds我都想揀

原來the outer worlds都係epic
原來全部都係屎
揀 屎(俯視圖)logo隻垃圾驚已經係最好
你可以redeem 完賣出去嘛
giga x570 master無端端主bios死左入唔到
debug light卡在係ram到
clear 完cmos都冇用,但係副bios又行到
main bios flash 唔到?
主bios用1003abba行左兩星期左右,係突然唔得,error code停左係07,但手冊冇講點解
個code可能係D7
No Console Input Devices are found即係點?
Google Search
我今日無極限呀!

應該差不多到左人手超極限頻率水平了
點樣開個single core mode㗎?
amd bios 不支持呢個mode
佢果個全核來
岩岩登記左, 等佢覆
會唔會你入錯資料
最大機會你入錯個CODE
你係咪入SN?
佢係問R20點開, 點會唔得
係左上FILE入面, 有得揀
就算係問CPU都可以用RYZEN MASTER啦
我解左壓縮檔 直接開
我果個安裝版黎
係MS STORE度裝
有冇試管理員Mode
左上角file

入面有得再click advanced benchmarking
HWBOT 3900X 最高分係8334

https://hwbot.org/benchmark/cinebench_-_r20/rankings?start=0#start=0%23interval=20

我估佢落LN2

咁我用AIO做到佢94.2% 算係咁
https://www.tomshardware.com/news/amd-ryzen-new-firmware-microcode-msi-agesa-1004-boot-times
AGESA 1.0.0.4 Patch B
開機時間都 improve 埋
MSI X570 有得試
https://youtu.be/PsX3Y5hTvyE

Samsung M die 2 x 32 (新Ram die)
係時候拎去換過塊了
最後我拆左粒u出來,用q flash+重裝bios先救到主bios
唔知係板定bios有bug
同埋想問下有冇人知q flash+可唔可以唔拆u淨拆ram
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞