有冇巴絲LONG D 緊?

201 回覆
3 Like 1 Dislike
拍三日就long f
而家一個月
拍三日就long d
而家一個月
唉.....之前都日日追住我facetime
而家完全無...... 即使話想都唔會出樣
問佢點解 完全唔答....

好撚sad
想見佢都唔得....

人地男朋友係格離
緊係唔開得俾你睇啦

我明呀巴打
佢成日都話自己忙 心諗忙足一個月三十幾日每一秒咩 一個月俾一個鐘好難咩

見到佢唔覆機好耐就會驚驚地

咁我好信佢既....男朋友係格離就唔會既....

有時好無助....
即使facetime又點....又無咩野講....

我自己就臨long d表白一齊 不過我地識左四年幾 都唔算有咩感情基礎
我都信佢 頭個幾月就可以好多野講 但依家都無乜野講 大家既世界愈來愈遠咁 成件事好無癮 係靠一個信念覺得佢返嚟會好啲先一齊落去

好驚會講到冇嘢講

其實我地如果係傾電話就好多野可以傾 但係可以傾電話既日子同次數就好好好少 同一開始個陣少左好多
香港同澳門 拍左半年
一個月見兩次左右 忙就一個月一次
得閒無野做會上佢屋企同佢爸媽食飯
唔係日日傾電話 但會keep住whatsapp
佢唔會番香港住 所以之後應該我帶埋兩隻貓搬過去
香港同澳門 拍左半年

都算近起碼唔洗搭飛機 機票係一大問題
香港同澳門 拍左半年

每個longd都有困難之處既
你睇我好 我睇你好
揀得longd就係要比其他關係更有信心同更努力

我身邊有唔少朋友因為讀書英國香港
有人keep到 有人不甘寂寞出軌
Longd個種寂寥係兩個人都要頂得順
習慣大時大節佢會陪唔到你
學識病/有困難自己照顧自己 無人俾你依賴
唉.....之前都日日追住我facetime
而家完全無...... 即使話想都唔會出樣
問佢點解 完全唔答....

好撚sad
想見佢都唔得....

人地男朋友係格離
緊係唔開得俾你睇啦

我明呀巴打
佢成日都話自己忙 心諗忙足一個月三十幾日每一秒咩 一個月俾一個鐘好難咩

見到佢唔覆機好耐就會驚驚地

咁我好信佢既....男朋友係格離就唔會既....

有時好無助....
即使facetime又點....又無咩野講....

我自己就臨long d表白一齊 不過我地識左四年幾 都唔算有咩感情基礎
我都信佢 頭個幾月就可以好多野講 但依家都無乜野講 大家既世界愈來愈遠咁 成件事好無癮 係靠一個信念覺得佢返嚟會好啲先一齊落去

好睇佢個人諗成點 佢肯堅持既 乜事都冇
香港同澳門 拍左半年

每個longd都有困難之處既
你睇我好 我睇你好
揀得longd就係要比其他關係更有信心同更努力

我身邊有唔少朋友因為讀書英國香港
有人keep到 有人不甘寂寞出軌
Longd個種寂寥係兩個人都要頂得順
習慣大時大節佢會陪唔到你
學識病/有困難自己照顧自己 無人俾你依賴

但我女朋友好想有人可以比佢依賴同照顧
Long d真係好灰機
基本上時間越耐就會覺得自己一個都冇問題甚至仲好
都唔知可以點
Long d真係好灰機
都唔知可以點

係拍拍下發現有同冇都冇分別 慢慢會諗咁點解唔自己一個
Longd個種辛苦 係我而家諗返起都會喊
利申:已散
散硬,信我

拍左三個月就開始long d

四年之後接埋佢過黎一齊住

而家拍左八年差唔多九年了

就拉埋得天窗喇

畢業拎到PR就結

我讀得柒 好怕比唔到幸福佢 佢26我21 我驚佢等唔到我搵到錢

同巴打一樣 我大佢5年!
Long d 左就快兩年
Long d真係好灰機
都唔知可以點

就係我而家既感覺
自己情緒又易受到影響 之後又影響返佢
同男朋友係Long d既時候一齊 都Long左五個月先有得見 都係日日FaceTime講電話 但係其實有心keep捱得過會係好好既回憶 起碼果陣會擺好多時間落去 起身第一時間就係趕住FaceTime 到真係見到面果刻真係好開心
散硬,信我

拍左三個月就開始long d

四年之後接埋佢過黎一齊住

而家拍左八年差唔多九年了

就拉埋得天窗喇

畢業拎到PR就結

我讀得柒 好怕比唔到幸福佢 佢26我21 我驚佢等唔到我搵到錢

同巴打一樣 我大佢5年!
Long d 左就快兩年

女朋友大過我 您都係
Long d真係好灰機
都唔知可以點

就係我而家既感覺

好想同佢講我心入面既唔開心 但怕影響到人
同男朋友係Long d既時候一齊 都Long左五個月先有得見 都係日日FaceTime講電話 但係其實有心keep捱得過會係好好既回憶 起碼果陣會擺好多時間落去 起身第一時間就係趕住FaceTime 到真係見到面果刻真係好開心

好sweet
Long d第四年 散咗
你估女朋友等吾等到4-5年
Long d咗半年多啲
仲有大半年
琴日難得佢放假,傾電話傾左一陣佢話要食飯
之後佢話會打返俾我,但我知佢會訓左
今朝起身無msg咩都無講
我由1點等到4點幾
(唔知你睇唔睇到啦,但我講過我好著重溝通,知你返工攰,我都寧願你去訓,但一句msg交帶下真係咁難咩,咁既話我其實反而希望我地未曾一齊過,原來一齊前後個差別可以咁大)
想同緊Long D既巴絲講,溝通係好重要,唔好成日覺得我咩都會了解,你唔講,我點嘗試了解到
大家一齊加油 long d並不可怕 最緊要識得維繫
Long d第四年 散咗

下咁奈都⋯⋯⋯可吾可以分享下最後點解散
Long d真係好灰機
都唔知可以點

就係我而家既感覺

Exactly
好想問佢講點解突然呢兩個星期都唔skype我
點解唔點msg我
但又唔想做個煩人
Long d真係好灰機
都唔知可以點

就係我而家既感覺

我係已經連講都覺得煩
因為好多都係因為long d呢樣野引起
咁都明知解決唔到講黎又有咩意思
感情係會淡
不過愛佢就唔好放手,咩都要講
要keep一定要大家比時間付出

好多人散既都係是但一個唔付出
信任好重要!

Long d 緊1年半 我好愛佢
會比d心意禮物佢 仲有一年番黎

而我自己就會比多d野自己做
操大隻 等佢一番黎見到我咁 啪啪都大力d
讀書認真d 學多幾樣野

同埋講真無得扑野真係唔爽,買飛機杯,自己打丁爽住先
點都唔好叫雞!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞