有冇巴絲LONG D 緊?

201 回覆
3 Like 1 Dislike
由一開始就long d
點維繫 都係睇你擺幾多心機落去
睇你願唔願意抽時間早起身同佢講一陣電話
得閒打機打通宵等佢收工講兩句
佢放假就預時間同佢facetime
不過都係果句 兩個都想一齊落去既
就自然會搵方法去維繫

利申: 巴 long d 左兩年
由一開始就long d
點維繫 都係睇你擺幾多心機落去
睇你願唔願意抽時間早起身同佢講一陣電話
得閒打機打通宵等佢收工講兩句
佢放假就預時間同佢facetime
不過都係果句 兩個都想一齊落去既
就自然會搵方法去維繫

利申: 巴 long d 左兩年

講得好 今日翻完通宵訓左陣 見佢要第一日翻工 就打比佢伴佢坐車 不過佢冇聽到
我想年尾去working holiday
但都好擔心 好掙扎去唔去
因為唔捨得所以暫定去半年
佢支持我去 話唔想我第時老左怪佢唔俾我去講一世
但一諗起時差就覺得好難keep
利申 絲 一齊左一年半

去邊度打算

去英國啊

帶埋佢 如果我女朋友想二簽既話 我會伴佢去下年

佢係香港走唔開架
佢職業係佢夢想黎 過左呢個年紀就永遠實現唔到
所以走去旅行最多都係個幾星期
無可能走到 因為走一個月都已經好大獲
咁我都無可能叫佢毀左自己夢想黎陪我架嘛

6個月好快過姐 去到好好KEEP就冇事 睇得出你好愛佢
我覺得你地會好好LONG D個6個月 翻
一齊咗幾個星期就long d
long咗年半 中間佢有返過嚟 我又有飛過去
每次見面都仲好熱戀期咁
點知上年開學佢走咗個幾月之後就差唔多0聯絡 話好忙
我on居居咁等到11月尾先問佢係想點
佢話唔想我唔開心 覺得自己唔夠好喎
最後我final溫都無撚有溫過 爛撚左gpa
最後如無意外升唔返上ugc 所以9月去外國讀
利申 asshole絲
有fd見到唔好相認

就算點忙都要講下電話既 不過當係一次經驗喇

本身係幾乎24小時都whatsapp
一個星期都video call幾次
就係嗰次走之後就咁啦
仲要到依家都俾我睇到佢ig隔一排就會講咩掛住我
我心諗 咁唔捨得嘅話 當時又咁決絕
每次見面都仲好熱戀期咁
利申 asshole絲
有fd見到唔好相認

就係嗰次走之後就咁啦

真係得佢自己知佢自己想點 聽你咁講就真係幾
你地飛去探另一半會留幾耐
一個月算多算少
每次見面都仲好熱戀期咁
利申 asshole絲
有fd見到唔好相認

就係嗰次走之後就咁啦

真係得佢自己知佢自己想點 聽你咁講就真係幾

用心諗下啦,
人對得人緊張 人地係咪同你一樣,
唔係的話 好快就收得皮
一個月算多算少

我仲係學生冇乜錢 應該一個星期要走 始終要翻學
一個月算多算少

我覺得一個月算多
但女朋友試過嚟兩個月, 同佢去左好多地方
依家兩個都喺香港
Long d咗大半年 得閒都會返香港 仲要long d多4年
Long d咗大半年 得閒都會返香港 仲要long d多4年

我同你一樣 但已經好危
試過臨飛之前表白
冷靜完之後 發覺要LONG D咁 辛苦 不如連開始都唔好開始

最後段感情無疾而終

到依家都唔知係我太差 定係佢唔想LONG D
我估都係前者
唉.....之前都日日追住我facetime
而家完全無...... 即使話想都唔會出樣
問佢點解 完全唔答....

好撚sad
想見佢都唔得....

好撚sad
想見佢都唔得....

人地男朋友係格離
緊係唔開得俾你睇啦

好撚sad
想見佢都唔得....

人地男朋友係格離
緊係唔開得俾你睇啦

我明呀巴打
佢成日都話自己忙 心諗忙足一個月三十幾日每一秒咩 一個月俾一個鐘好難咩
試過臨飛之前表白
冷靜完之後 發覺要LONG D咁 辛苦 不如連開始都唔好開始

最後段感情無疾而終

到依家都唔知係我太差 定係佢唔想LONG D
我估都係前者

一開始冇感情基礎係難搞啲 我依家都係咁 冇一齊可能係好事

好撚sad
想見佢都唔得....

人地男朋友係格離
緊係唔開得俾你睇啦

我明呀巴打
佢成日都話自己忙 心諗忙足一個月三十幾日每一秒咩 一個月俾一個鐘好難咩

見到佢唔覆機好耐就會驚驚地
一開始就long d
同條女一開始就long d
佢日本我香港
差唔多一個月
利申大家都讀緊u

好撚sad
想見佢都唔得....

人地男朋友係格離
緊係唔開得俾你睇啦

我明呀巴打

咁我好信佢既....男朋友係格離就唔會既....

有時好無助....
即使facetime又點....又無咩野講....

好撚sad
想見佢都唔得....

人地男朋友係格離
緊係唔開得俾你睇啦

我明呀巴打

有時好無助....

我自己就臨long d表白一齊 不過我地識左四年幾 都唔算有咩感情基礎
我都信佢 頭個幾月就可以好多野講 但依家都無乜野講 大家既世界愈來愈遠咁 成件事好無癮 係靠一個信念覺得佢返嚟會好啲先一齊落去
一開始就long d

幾耐
佢日本我香港
差唔多一個月
利申大家都讀緊u

我都就兩星期

好撚sad
想見佢都唔得....

人地男朋友係格離
緊係唔開得俾你睇啦

我明呀巴打

有時好無助....

我自己就臨long d表白一齊 不過我地識左四年幾 都唔算有咩感情基礎
我都信佢 頭個幾月就可以好多野講 但依家都無乜野講 大家既世界愈來愈遠咁 成件事好無癮 係靠一個信念覺得佢返嚟會好啲先一齊落去

好驚會講到冇嘢講
佢日本我香港
差唔多一個月
利申大家都讀緊u

我都就兩星期

除非我搬去日本
如果唔係都要繼續long d
不過結左婚就可以申請永住權
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞