[Follow Up] [荃灣浮屍案] 死者被發現時有膠紙封住佢個嘴

295 回覆
412 Like 24 Dislike
人人心目中嘅「正經事」唔同
你唔可以否定佢哋去傾佢哋認為重要嘅事
pushhhhh
http://the-sun.on.cc/cnt/news/20120814/00407_053.html

順帶一提, 溺斃雙手真係會咁樣放.

推行動PO
Push!!!
問題係好多人都當正呢d所謂“合理懷疑”係證據,完全無視真實證據,實牙實齒話一定係被自殺,班狗起碼有哂人證、物證,仲要連自殺原因都有埋,你班連登神探有咩呢?討論唔係唔比,但當其他人提出其他建議同想法個時,你班神探就話人mon post狗或者帶風向,咁樣係正確咩?
仲有如果你地真係信得過法醫同死因裁判官,咁如果單野有可疑,自然會浮番上面重新調查,洗撚你班神探咁操心咩?專心番行動post、同有實質證據架case好過啦
我知道呀 但如果呢單的確如我所說
係警察打死個唔關示威事嘅人嚟淆淆視聽

大家查嘅方向更應該acknowledge 咗死者的確唔係示威者先,再向住佢嘅死法嘅疑團同有狗私家車被事發當日mark 低嘅方向去解謎。
另外,我為上面懷疑荃灣post 嘅巴打係狗嘅言論而道歉

同埋,只係想大家查案時都幫推一下嚟緊嘅行動post,想新屋嶺同太子嘅義士唔被忘記,出嚟絕對係最直接嘅方式
太多post 追唔切, 想問下:
1) 前一晚預告解得通未?
2) 女友有無合照
3) 有名有姓, 有無死者女友以外既人(如朋友/ 同事) 證明到佢係郭啟訓本人?
4) 點解家屬到場有喊住叫阿良/ 阿亮?
5) 係膠紙定係白泡, 其實一眼就睇到, 阿女友話睇唔清楚?
3) 尋晚向TG 見到有o POST相
話條女係MK狗屋既慣犯黎
成日向入面出出入入 仲有一個女
我意思係女友同死者既合照, 有無公開過?
我明你講乜,有關你所謂既實質證據,我Quote返我上面其中一個留言:

「或者咁講,證據有分直接證據(相/片/人證)同間接證據(合理疑點、環境證據、作案動機),我地要做既就係揾齊間接證據(過程當然要Fact Check)之後就直接煲大件事,迫對家澄清,同時製造輿論,保持被自殺潮既熱度。

政府控制家屬呢個點可能太Harsh,但家屬比既直接證據以及新聞所報既野無辦法推翻所有疑點。現階段荃灣呢單有 預言Post、膠帶、屍僵/浸血(呢兩個特徵已經有專人講左可以係跳海/被自殺引致)等疑點,亦有齊證據顯示黑警會虐待示威者(作案動機),其實已經可以直接煲,唔洗再FC。但煲既方向唔係「有示威者被自殺」,而係「有示威者懷疑被自殺」。

而點解屌你地話人神探/帶風向,係因為咁:

「琴日有人放幾單新聞,跟住又有朋友放Whatsapp對話圖,想將成件事降温。但明明今次件事有齊間接證據去Proof班狗殺人,新聞出埋都仲有大把疑點,然後連登仔就屌人神探上身唔比人推呢件事。

當年共產黨鎮壓法輪功時就係用類似既方法,先不斷從小道消息放出真料(活摘器官),同時滲入可被推翻既流料,令人民過度Fact Check,推翻流料時順勢推翻埋真料,最後無人再信真料既時候,官方出黎解釋講假野,令到無人再信有活摘器官

中共似係用緊同一招,而班每一次都屌人神探上身既好明顯中撚哂計,朱植雄,高秀蘭,到今日呢位,再係咁落去「有示威者懷疑被自殺」呢個共識好快會被推翻。」

唔可以因爲一次/多次炒車,而開始屌被自殺Post既人係神探,叫佢地停手交返比第三方查,有疑點就應該提出。

再者,神探Post點解唔係行動Post?如果整個自殺案疑點合集又何嘗唔係一個強而有力既文宣?
都2020年
重用240p出新聞
同環球時報班友一鳩樣
呢張禁細嘅膠紙都封到架咩?
你個 ac 第一個 post 就叫人唔好理呢單嘢,呢幾個月咁多大事反而唔出聲
其實你無興趣呢件事可以唔入來
Push
平衡時空? 唔好咁撚懶啦屌你
有無人答到我懷疑死者前晚仲打緊lol呢一點
乖啦、夠鐘食藥啦你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞