[Follow Up] [荃灣浮屍案] 死者被發現時有膠紙封住佢個嘴

295 回覆
412 Like 24 Dislike
上面個啲人 咩事? 核彈post太多 開始分唔清咩係核彈?
咁張相邊度嚟 做咩要封住個嘴
新聞要做假有幾難
再講死者身份係真係假 邊個可以確認
3 個可能性:

1. 黑警心急 + 趕住收工
2. 畀人尋仇
3. 自己封住個嘴然後跳海
推 我想知真相
上面講左,有巴打親身去現瑒影相
無話 100% 係關黑警事喎
唔係冷言冷語 我係以佢哋角度出發
中共冇人性你要用佢冇人性嘅角度睇
你比佢哋發現左維穩方法呀
陰謀論d講 佢日日送條死人過泥就維穩到啦家下
我哋要做係要關注暴行 關注自殺案多左
而唔係做神探去查案 神探留返比記者做
就算比你真係找到真相 你唔係專業人士可以做啲咩
點樣堅係法?
https://www.facebook.com/100008395892984/posts/2417617621861411?sfns=mo

噚日有聲稱死者家屬朋友澄清咗
未睇嘅可以睇睇
我覺得似炒車
pupsh
兩個星期都係比依啲po洗版
唔係唔應該follow up
但個個po都係啲未fc既猜疑好阻討論
其實可以暫時停止討論住先
冇更多人爆料之前好難有效討論,唔好掛住做鍵盤神探
有幾個不停咁 discourage 人去跟進

如果咁多疑點都唔可以 raise public awareness,咁只會令社會上有謀殺傾向既人更加大膽
Brexit都係靠呢招食糊!
【眾籌 Youtube 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告 https://lih.kg/dRrFcS
鎖手 死時有掙扎痕跡

然後家屬嘈一句警賊就話死因“無可疑”

喂屌你大龍鳳做都做好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞