[Follow Up] [荃灣浮屍案] 死者被發現時有膠紙封住佢個嘴

295 回覆
412 Like 24 Dislike
你喜歡做被動角色就加油啦 唔討論了
試吓係冇人性嘅角度去睇中共會做d咩
佢哋係樂見你哋做神探
最近各個社交媒體都係人人神探少咗文宣
想吓邊個最開心
無人係神探,純粹陳述事實
我覺得似白泡多啲
我真心覺得炒車
可能 budget 有限,做唔到太 detail
認同回歸主線
但我又真係好奇點解要痴膠紙封口,之前有冇人解釋過?
所以而家咪要fc到佢地狡辯唔到
比返上一個留言你睇,邊個成為左中共棋子你自己諗啦

琴日有人放幾單新聞,跟住又有朋友放Whatsapp對話圖,想將成件事降温。但明明今次件事有齊間接證據去Proof班狗殺人,新聞出埋都仲有大把疑點,然後連登仔就屌人神探上身唔比人推呢件事。

當年共產黨鎮壓法輪功時就係用類似既方法,先不斷從小道消息放出真料(活摘器官),同時滲入可被推翻既流料,令人民過度Fact Check,推翻流料時順勢推翻埋真料,最後無人再信真料既時候,官方出黎解釋講假野,令到無人再信有活摘器官

中共似係用緊同一招,而班每一次都屌人神探上身既好明顯中撚哂計,朱植雄,高秀蘭,到今日呢位,再係咁落去「有示威者懷疑被自殺」呢個共識好快會被推翻。

好快所有懷疑被自殺Post,都會因為你呢班棋子變哂做膠Post
可能叫人唔好 follow 個班佢地只有 single thread processing ability,以為其他人同佢地一樣
我個人覺得係狗喺近日浮屍真相浮面時特登造單假嘅令連登炒車
啫係話
佢地特登搵個有案底在身嘅人造成不自然死亡(毒打;封口;姿勢奇怪;全身黑衫黑褲黑鞋;拋落海),再放風荃灣將有浮屍出現,令連登深信死者係示威者。當一班人神探上身時發現死者真係有自殺嘅動機,警方就可以混淆視聽,令人覺得浮屍案一直都係示威者自己老作

點都好,我覺得目前針對927 929 101 嘅行動post 比較重要,希望大家推浮屍post 都唔好令第啲focus 冇咗 勇武真係好欠缺文宣back up
梁天琦真係蘋果既死穴,蘋果呢世都唔洗旨意單靠扮企係勇武個邊就可以洗底
就咁睇好難確定係膠紙,而且中間d白色野應該係嘔白泡,封左膠紙仲有白泡出到?
btw其實各位神探,你地唔信班狗,都信下法醫同死因裁判官啦,真係有可疑你覺得驗屍驗唔出咩?
又whatsapp對話圖當fc
利申有認過遺體

醫院係會響個口塞棉花,以防有液體流出,你見到口中有白色野應該係棉花

但消防會加埋膠紙固定?呢一點就唔sure
忤工有無權咁做?
得啲濕鳩對話圖,我話佢幫黑警洗底都得啦屌佢老母
點樣確認到佢真係郭啟訓?
有冇相
建議係十月一 宣佈成立臨時議會, 入黎商討行動細節?
https://t.me/joinchat/JKDacBVGiMQKqQRngG1zDA

十月一 奪取主導 成立臨時議會
https://lih.kg/edQhRS
咪一樣係殺人
on9 個肥婆係fb比人貼左張相話有個女. 係旺角警署常客犯d小事. 又一張同死者合照都無話係人女朋友 . 死者家人都無出來講過一句野. 是但搵幾個fb ac 加幾句whatsapp對話 圖 呢d咁簡單可以造假嘢根本警方係好易做到.你覺得黑警唔會做戲做全套?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞