[Follow Up] [荃灣浮屍案] 死者被發現時有膠紙封住佢個嘴

295 回覆
412 Like 24 Dislike
即係你唔打算幫手足申冤?
咁撚多疑點,你一句唔好神探上身就唔理?
交返比中共/警犬查係咪?
無人唔做正經野,唔好成日覺得非行動Post就係膠Post
邊有人會用膠紙封住自己個嘴自殺?咁都自殺?
假設蘋果係啱,呢單似係謀殺,死因一定有可疑
突然好多彊屍ac 叫人唔好理呢件事
推呢個,大家可以望下
肯定他殺
咪係,咁多疑點都唔可以講? 如果輪到死果個係佢屋企人呢?
還我真相
push
無錯,宣傳策劃行動可以繼續做,義士死亡事件可以繼續跟進,我地二百萬人,可以分頭做好多事。為何一定要唔理呢單嘢先可以理其他嘢?
係要還佢公道就勸家屬揾獨立既鑑証機構。睇幅相認死因冇撚用'
一件可疑既事引起公眾關注甚至私下跟進係好平常,你要用陰謀論既角度去睇都無辦法,但呢件事既死者已被證實係香港人,你個「中共放屍論」可以留返下次用

反而如果咁多可疑既地方都唔可以 raise public awareness,咁只會令社會上有謀殺傾向既人更加大膽,令香港變得更加危險:每個香港人隨時都可以好似今次既受害者咁死法,而且啲人都會話:交畀警察啦,跟住類似事件會越催頻繁,最終香港人習以為常

行動 post 係重要,但唔等於全部人都要集中曬一齊不停咁推,其他事就擺埋一邊
係咪firm左係死者本人
定係又是但搵幅圖撚我地 好似水底影
自殺係咁樣?
比你講得通佢怕自己死唔去,揾膠紙封口,仲搵埋野綁住手。
咁d血水又點解釋呢?
btw你點影的
如果佢親友所言為真,咁就唯有接受「死者跳海前用膠紙封住自己把口」呢個講法
呢個 post 有 fc,幅相係真

阻到你地討論重要野唔撚好意思
琴日有人放幾單新聞,跟住又有朋友放Whatsapp對話圖,想將成件事降温。但明明今次件事有齊間接證據去Proof班狗殺人,新聞出埋都仲有大把疑點,然後連登仔就屌人神探上身唔比人推呢件事。

當年共產黨鎮壓法輪功時就係用類似既方法,先不斷從小道消息放出真料(活摘器官),同時滲入可被推翻既流料,令人民過度Fact Check,推翻流料時順勢推翻埋真料,最後無人再信真料既時候,官方出黎解釋講假野,令到無人再信有活摘器官

中共似係用緊同一招,而班每一次都屌人神探上身既好明顯中撚哂計,朱植雄,高秀蘭,到今日呢位,再係咁落去「有示威者懷疑被自殺」呢個共識好快會被推翻。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞