[Follow Up] [荃灣浮屍案] 死者被發現時有膠紙封住佢個嘴

295 回覆
412 Like 24 Dislike
924荃灣浮屍案,毫無陰謀論嘅真相如下:
.
A. 屍體浮面
.
1. 在生時投海,epiglottis反射活動地閂埋咗,肺冇入水、有空氣,所以浮
2. 在生時投海,肺入水沉底,至少3日後身體腐爛,毛髮脫落、身體浮腫、產生氣體,所以浮。(不符合屍體形態,故不成立)
3. 死後投海,肺中空氣短時間內無法排出,所以浮
4. 死後投海,已經死咗一段時間,經雪藏,身體內部首先腐爛,產生氣體,所以浮
5. 死後投海,經雪藏,身體水份結冰,冰浮水面,所以浮
.
B. 屍身出血
.
死後血液循環停頓,一定唔會有瘀青或流血現象
.
1. 在生時投海,未死時撞到瘀,加上沉落水底承受高水壓,所以出血
2. 在生時內臟出血,死後投海,短時間撈上地面,所以出血
3. 死後投海,經雪藏,撈上地面溫度升高,好似解凍肉類咁冰狀血液溶化,所以出血
.
C. 死者姿勢
.
1. 浮屍多數面向水底,手腳因為重量形成呢個狀態
2. 死後一直保持呢個狀態,直至屍僵
.
D. 口封膠紙
.
1. 在生時自己封自己口,再自行投海
2. 在生時被人封口及投海
3. 在生時被人封口直至死亡,死後投海
.
E. 家屬反應
.
傷心必然係因為唔接受親人離世,唔接受又必然會認清楚屍體係唔係自己親人。
.
女友表現傷心,但冇望有冇膠紙遮住樣、冇認清楚遺體。
.
1. 女友非一般人類
2. 女友假扮傷心
3. 女友訛稱冇望到膠紙
4. 女友一早已知死者離世及其方式,並且已接受
5. 該名人士並非死者女友
.
《歸納分析》
.
一定要A1,B1,C1,D1同時成立,死者先會係自殺。但肺冇入水(A1)唔會沉(B1),沉咗(B1)又唔會保持到手腳姿勢(C1),封口再自殺(D1)係會影響肺入水(B1)定唔入水(A1)
.
結論:無論死者家屬講乜,死者係他殺,唔係自殺。而家屬反應(E)嘅所有5個可能,都係反而證明家屬已受外在因素操控
.
至於邊個係操控,暫無證據,但推翻唔到死者係他殺、警隊濫用刑事調查權稱無可疑兩項
.
立即收回警隊刑事調查權,交還市民!
證據就係用腦fc冇可能係自殺 所以係他殺。

924荃灣浮屍案,毫無陰謀論嘅真相如下:
.
A. 屍體浮面
.
1. 在生時投海,epiglottis反射活動地閂埋咗,肺冇入水、有空氣,所以浮
2. 在生時投海,肺入水沉底,至少3日後身體腐爛,毛髮脫落、身體浮腫、產生氣體,所以浮。(不符合屍體形態,故不成立)
3. 死後投海,肺中空氣短時間內無法排出,所以浮
4. 死後投海,已經死咗一段時間,經雪藏,身體內部首先腐爛,產生氣體,所以浮
5. 死後投海,經雪藏,身體水份結冰,冰浮水面,所以浮
.
B. 屍身出血
.
死後血液循環停頓,一定唔會有瘀青或流血現象
.
1. 在生時投海,未死時撞到瘀,加上沉落水底承受高水壓,所以出血
2. 在生時內臟出血,死後投海,短時間撈上地面,所以出血
3. 死後投海,經雪藏,撈上地面溫度升高,好似解凍肉類咁冰狀血液溶化,所以出血
.
C. 死者姿勢
.
1. 浮屍多數面向水底,手腳因為重量形成呢個狀態
2. 死後一直保持呢個狀態,直至屍僵
.
D. 口封膠紙
.
1. 在生時自己封自己口,再自行投海
2. 在生時被人封口及投海
3. 在生時被人封口直至死亡,死後投海
.
E. 家屬反應
.
傷心必然係因為唔接受親人離世,唔接受又必然會認清楚屍體係唔係自己親人。
.
女友表現傷心,但冇望有冇膠紙遮住樣、冇認清楚遺體。
.
1. 女友非一般人類
2. 女友假扮傷心
3. 女友訛稱冇望到膠紙
4. 女友一早已知死者離世及其方式,並且已接受
5. 該名人士並非死者女友
.
《歸納分析》
.
一定要A1,B1,C1,D1同時成立,死者先會係自殺。但肺冇入水(A1)唔會沉(B1),沉咗(B1)又唔會保持到手腳姿勢(C1),封口再自殺(D1)係會影響肺入水(B1)定唔入水(A1)
.
結論:無論死者家屬講乜,死者係他殺,唔係自殺。而家屬反應(E)嘅所有5個可能,都係反而證明家屬已受外在因素操控
.
至於邊個係操控,暫無證據

加埋前一晚嘅預言 最可能嘅真相喺大家心中。點都好,推翻唔到死者係他殺、警隊濫用刑事調查權稱無可疑兩項

我要搵真相。
無可否認係有班當正事實想推Fake News既人,呢班先係要杜絕既一群,而非提出合理懷疑既所謂神探。唔可以因爲有Fake News撚就Ban哂所有被自殺Post。

其實我地已經有左一個共識就係懷疑有示威者被殺被姦,呢個共識有齊間接證據,只要將所有可疑自殺案歸類做「懷疑被自殺」,煲大呢個消息迫對家提供直接證據就得,唔需要做埋對家個份,但有得查就查埋,就算炒車都好最多將一單Case remove from 「懷疑被自殺」,唔可以比單一或多次既炒車令到「懷疑被自殺」呢個風氣被減弱。

所以煲係要煲,但煲既方向唔係「有示威者被自殺」,而係「有示威者懷疑被自殺」。
不推文 請推行動post 來緊搞大佢先有機會幫到佢地
屌你老母啦,唔做神探既話佢地就唔殺人?佢地會殺得多d添啦,佢覺得都無人會重視。
膠紙 還是 膠水?
痴線 間接證據嚟講最癲嘅一次
係嘔泡定膠紙
死人會嘔泡?
部份人相信塞口死者就不能向地府告狀

而計比例差人最多 學過法科
你望清楚鼻與臉頰之間皮膚有摺痕而去到咀至下顎位置就變返平滑,而且人嘅咀正常係微微向外,而圖中佢個咀位置係平,另外應該冇咩人個咀係細過鼻
但願事情係咁發展
麻煩所有香港人都立即拍一段「絕不自殺宣言」片,存放在一個或多個可以信任的人,萬一有事,可以放出來澄清。
你都on9, 中共要極力掩飾殺人係因為呢個係我地核彈黎, 只要搵到破綻證據證明黑警已殺人, 比起你遊一百次行, 比黑警打一千次, 貼一萬張文宣有用
所以我都強調返,支匪係會不斷放煙莫彈。
至於是真是假?
你認為支匪信用有幾多?
支匪過往做過甚麼邪惡事,手法如何?
身邊好多醫科同學都講 係831死既

原因有三:
一、屍身僵硬而且有滲血水 明顯係被毒打打死後再急凍 擇日放入大海溶雪先會有血水同面部有凍痕。屍身直接被藍布覆蓋,而且毫無發漲異樣

二、一個要跳海自殺既人係唔會自己用膠帶封住個口,因為就算想窒息死都唔會選擇極度辛苦痛苦既option 即用個鼻去吸入海水咁死。

三、各大網絡討論已預言將會發現屍體,略計算急凍與海水既溶雪時間、地點完全吻合一條被解凍既屍體

大家唔好再推炒車post
仔細留意有幾張圖既血液流體狀態 同埋色素 屍身好明顯係被凍過 而且面部已經開始出現凍屍斑
依家香港真係好恐怖 想喊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞