淘仔耳機集中討論貼(47) -願榮光歸香港-

1001 回覆
7 Like 58 Dislike
明白晒 講真我隻耳應該未開發
又唔係話好熟耳機 所以我唔介意試多1,2款唔同耳機
可能會試到個分別
聽耐D W40 可能又會屎忽痕想試下其他
請問條黑線啫係指咩線?
bs audio 8絞銅鍍銀升級線
mt200啲琴聲同提琴聲係我聽過最好嘅入耳式,中高頻超順,泛音好清
我就係食得好偏,其他缺點我冇咩所謂
佢cm+500,應該最平嘅靜電cm
想問idun deluxe係咩
Kinera,之前有idun不過唔係好啱聽因為齒音太多頂唔撚緊,之後唔夠一個月就送咗俾朋友
其實瘦佬有冇nx7,db3試?
睇住SP2000黎打,不過FIIO部機應該都唔平
應該都有 可以去問下 之前試過nx7
idun deluxe 會正常啲,就咁idun 不了。
但我都係買完聽左一排比左屋企人用
idun deluxe係咪qoa
qoa 同kinera 兩個牌子嚟
idun 係k 牌

qoa 有隻pink lady? 未試
兩隻都有得試
唔知有冇人覺得NX7 個高頻好似有D 聲CUT左咁,搞到個高頻無緊D 聲?
淨係覺得nx7 無乜mid low frequency
咁多位ching, 學生想問一下最近有冇咩200~350蚊推薦嘅耳機?
上年追post 買咗CCA C10最近壞咗
諗住買番新嘅, 個post 近期熱門嘅zs6 好似都有兩年前
想知道近排呢個200~350價位有冇咩新hit 耳機
zsx V90 i85 dt6 db3 NX7(over少少)
搵瘦佬試下先啦
thx
我逐個睇下,排名係分先後?
冇分 係諗到就打出嚟嘅
仲有zs10 pro C12 as12(over少少)sif

PS我自己之前入咗對ie800s DIY 都好抵挽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞