淘仔耳機集中討論貼(47) -願榮光歸香港-

1001 回覆
7 Like 58 Dislike
試完覺得 fw1500 高音好左,樂器細節豐富過 fw01,但低頻量感無 fw01 咁強烈。

邊到整耳印平靚正?
想介紹新野比大家

山靈up4, dual 9218, 支援3.5,2.5
都算幾好

但濾波模式無效果

ldac都順
如果係強磁石就有用
不過太卡力會壞
你係邊間試, bic定e earphone?
Yodobashi
睇你聽開咩歌
我用緊v20 覺得幾好 鐵味幾重
聲底偏冷 聽樂器人聲有種空靈感 同埋都幾舒服
低頻唔係好多 但我唔鐘意bass heavy 所以無乜所謂
除左聽bass/好重節奏感既歌之外表現都唔差
配帶我覺得ok 唔係舒服但都唔係唔舒服
隔音應該會好過e1k/e2k 但講舒服就v20輸
幾夾王菲 彭玲依d女聲 仲有juno swing 依類jazzy 既歌 或者聽小提琴
如果你鐘意依幾type既歌咁v20會幾岩你

講左咁耐其實都係你自已親自去試下先知岩唔岩聽
特別係今年出多左咁多新耳機

利伸 我係中毒唔算好深要求唔算好高
買左v20 之後已經無咩意欲換耳機 所以可能有人唔認同
希望可以幫到你
對ex5 發夢嗰時跌左 1000左右有咩推介
有冇人岩
有無巴絲試咗隻kbear i3
想入手,配咩線好
Nebulae,順便當支持吓本地品牌
本地嘢點少得黃店bs super4
係啊我都係trn v20 買左有咪貪佢可以拎黎講電話
點都好 建議你去試聽左先 淘寶野可以去深水埗m記後巷試
果度d 淘寶耳機都幾齊同埋個店主係黃 有義賣過野捐比星火
同埋依排都好多人推聲菲爾dt6/dt6pro 聲好但qc 唔算好好
巴打有入?
新手想問 見啲耳機個插頭(想買final e1000) 插唔入iphone7 咁點好 ,如果用轉插既話啲聲會唔會話廢哂?

利伸:平時用開apple普通聲機
老老實實用轉插就一定聲會有唔同,你聽唔聽得出係另一件事

m11出左pro
見到3gb ram 好有性趣 但好貴
佢呢個spec賣呢個價算係咁
今次m11pro都好多人讚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞