【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXXI

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
btw, LMF 紀錄片有《大你》咪夠lor
睇緊thx介紹
我成日諗xx year場show台下班𡃁仔叫緊光復香港時代革命既時候,台上玩1127會點

同一張碟有首歌R.I.P. ,如果唔係入面有段verse叫人唔好忘記釣魚台同歌頌保釣行動,其實可以xx year拎番出黎玩,都會好似‘返屋企’咁感動
RIP 我都中意
今次好正
想問有條友成日帶著個兔仔頭 叫咩名?一時諗唔起
Sleep Party People

睇嚟係ttn最後一場
阿和係咪之後去泰國
nooooooooo
這一場革命
最終無人取勝
但請你 請你 留低一起作見證

近排有好多朋友都想離開香港
一直都唔明點解香港生活得差
大家唔係去爭取
而係要去離開、捨棄
有落力爭取但失敗而離開既朋友
真係唔會怪佢
但無投入過就放棄既話我覺得好可惜

大森靖子&THEピンクトカレフ - トカレフ

呢張rock band 底,好聽
其實大森靖子有啲癲雞乸腔都幾討厭
有啲電舞曲底編曲我都嘛嘛
但rock 底岩我

佢嘅full band live 想睇返次
自彈自唱就不了

btw, 佢張《洗脳》係我既2010s top 10!

https://music.apple.com/hk/album/%E3%83%88%E3%82%AB%E3%83%AC%E3%83%95/966104501?l=en
我覺得我對香港冇乜愛
係始終有感情

但唔走係因為現實問題,而且移民好撚多嘢煩

sorry
當年仲可以左膠小確幸下
灣仔差館奇遇記,不痛不癢

而家香港係,作首extreme metal / punk 都表達唔嚟
個MV deepfake到好creepy
所以有願榮光、二零一九、肥媽有話兒之類因運動而衍生嘅音樂作品;香港,唔需要特別用音樂風格例如metal或punk去宣洩,只要用廣東話做嘅歌已經係最巨力量嘅本地作品
好鍾意呢張

Home Office 聽到唔知聽咩好
My Little Airport
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞