【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXXI

1001 回覆
15 Like 3 Dislike

咁多年聽King Cresote 寫既故仔都總會有新既體驗

有詩意而又唔會過份濫用浪漫 往往係好簡單既文字同文筆 留俾聽眾既留白為亦都唔少 但因為同現實/生活有關 佢寫既故仔總係有輪有廓

大碟後面既配樂 對我黎講只係點綴 但唔係代表我對Jon Hopkins依位大師既貶低 簡單流暢既結他/鋼琴底下 配以好刻意 不被聽眾注意到既環境音境 係King Cresote 依張作品可以咁優美既原因
依張好好聽
新POST留名
有時好短
心態要調整
求幫推 或多或少有幫助
[反省]我發現好多人都搵唔到方向及定位 入嚟啦
https://lih.kg/1599090
點解係我走
有隊spoken word 既成員捕

十一大家一齊出黎賀賀佢

Nu Jazz
我已經唔知可以講D咩...
今日係港島 只能得知其他地區一D好零碎既消息
愈模糊就愈擔心 一路都唔可以好專心咁去做野

各位indie post既手足 上黎報個平安啦
冇事但睇片睇到隻手震曬
聽到公司啲藍絲響度9up
話俾共匪管香港乜乜物物真係想打鳩佢哋
荒謬嘅社會
https://www.youtube.com/watch?v=c4mym0EFKM8
My head falls back and the walls crash down
And the sky and the impossible explode
Held for one moment, I remember a song
An impression of sound
Then everything is gone forever
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞