秀義樓跳樓「義士」真相及CCTV片段

989 回覆
982 Like 1572 Dislike
有無巴打去睇完俾個文字版
完全去唔切
想知點解尊重死者保護私隱係廢話?
Rest in peace
其實可能樓主覺得死者被利用咗唧,實情佢真係唔係個回事嘛。唔係話係義士係侮辱,但我地咩都覺得係黑警/藍絲搞嘅又真係事實,(唔係否定緊其他唔係班仆街搞事)btw樓主係激動咗嘅~(但死咗個親人激動都情有可原,尊重死者。

利申絕對黃色,但有時候都要理性啲分析,唔理想同啲狗無分別架咋!
呢度一定要推 滅口又好 炒車又好
最重要係知道真相
1. 因為佢係警狗
2. 佢有幫“曱甴”被自殺 所以佢認為我地叫佢義士係侮辱

利申 9估
傳你老母
咁你係死者邊個?
又炮台山,又九龍灣,又APM

係咪唔想人入天水圍?
不過出去離遠點相都好, 找機會制造佢自殺
大波man帶住班藍絲出黎打人
會唔會係引人去apm俾個班人打
唔係義士直接講未得囉,大家都無資訊估估下都好正常,還咩撚野清白,參加示威好侮辱?唔post就話尊重死者,但又可以周街比人睇,咁你咩居心呀
其實代入返親人朋友既角色完全可以明白
我等到3:15
大家小心
如果係真記住留返條backup片, 免得比人破壞
利申: 支持有fc基礎上先煲大件事
成篇野都好鬼,自己判斷

原諒我為左尊重死者,我唔會放CCTV片段上黎
但為左貫徹factcheck嘅精神,陣間3點正我會喺APM天橋,可以親身俾大家睇嗰段片,可以見到死者自己一個推門出左天台,已經有手足聯絡左我會到場

如果有片係堅既,得樓主自己/popo/屋企人知,點解會有手足聯絡左你
如果各位真係有factcheck精神,陣間3:00喺APM見到一個戴黑色口罩迷彩褸嘅男人,可以過黎Yo我,傾下計

APM咁大玩尋人遊戲?
我係死者親人,佢仲係BB就識到佢依家,但同時我知道大家好關心有人被自殺呢件事,佢唔係被自殺,佢一次發夢都無去,何來被自殺,所以我想還佢一個清白

老逗老母都未必firm既野,親人可以好肯定一次都無
大家有懷疑係真係好正常,但嗰啲動不動話佢係「義士」,甚至「831義士」嘅撚樣,你哋咩居心你哋自己知,你哋一定冚家剷,死全家
樓主既用詞一定係藍,但現身時會戴黑色口罩??

最後3:00唔喺觀塘嘅朋友,可以隨時同我聯絡,我TG Ererin
因為鄕黑係附近
因為有可能縱容左將來有更多被自殺嘅死者 大家需要真相
個人意見 既然公開得 我會選擇直接啲
唔通學埋港鐵cap幾張圖就算咩
不過只係我個人睇法
唔知點解就係覺得樓主嘅語氣好撚藍 尤其是死全家個段
伏到仆街
呢條友想引發黃藍正面衝突
所以引人去九龍灣
狗黎 唔好理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞