LIHKG 26 36 集中討論區

335 回覆
4 Like 0 Dislike
有冇人知邊度有火水賣,洗連用
問過幾間5金都無
我知有D專用洗鏈水,不過成舊水支 好貴

又唔係成千蚊,百幾果啲唔使咁慳下話
問過幾間5金都無

慳番錢換鏈好過啦,要洗得乾淨係好難,就算成條拆出來浸都好難洗得乾淨
問過幾間5金都無

覺得咁貴買清潔野唔抵,買左番黎玩幾次就無哂
問過幾間5金都無

慳番錢換鏈好過啦,要洗得乾淨係好難,就算成條拆出來浸都好難洗得乾淨

成條鏈都係泥屎

成條鏈都係泥屎

除非有錢有時間,建議一係換一係由佢,
我開頭新車都洗過,洗到好辛苦,洗完又要落鏈油,保養得條鏈來,鏈油又彈咗落條鈴,跟手又要洗鈴,洗完鈴揸幾次,新鏈油又開始積油屎,又要清一輪,慘過同BB衝涼

btw呢幾日假期又要洗車

Yes

恭喜, 想買乜車

爸打,email我留個contact ok? Thx

Oasis_liam@yahoo.com

Ok

Yes

恭喜, 想買乜車

GD250R
小忍300

咁小忍啦
問過幾間5金都無

其實少洗d, 洗完鏈油俾唔夠會生銹
問過幾間5金都無

行左成萬都無洗過,淨係加油
問過幾間5金都無

行左成萬都無洗過,淨係加油

Same
2017 YAMAHA R6
2017 CBR250RR
想問下 拎住張肥佬紙去鴨記報 幾錢到

問過ck 250rr會貴過七萬, 師兄真係會考慮?
想問下 拎住張肥佬紙去鴨記報 幾錢到

五六千?

問過ck 250rr會貴過七萬, 師兄真係會考慮?

70k 250cc
留名睇學牌當有牌既大師周圍叫人出車遊山玩水

咁條命係自己既,願意承擔風險又無話唔俾既
但唔好預我, 我試過俾小朋友隊尾,十字路口唔停唔通衝出去投胎咩
用鏈真係煩,用軸定皮帶咪好
用鏈真係煩,用軸定皮帶咪好

拿,我未見過人斷鏈但斷皮帶就成日見
下星期考掃桿埔
8字都未打得掂
覺得自己是0
第一日拎車. 低速U turn失平衡落腳. 兩隻手渣得太直. 左邊手肘食曬力. 而家係急症室
第一日拎車. 低速U turn失平衡落腳. 兩隻手渣得太直. 左邊手肘食曬力. 而家係急症室

唉..早幾日講完
渣電單車, 人冇事最重要 , 慢慢拎多d經驗試下放鬆對手

我開頭渣車都好緊張 , 直頭推實個grip 推到出手汗

巴打無事呀嗎??
你唔係有渣開咩?? 今日第一日拎車?

巴打無事呀嗎??
你唔係有渣開咩?? 今日第一日拎車?

係咩. sor9 表錯情添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞