LIHKG 26 36 集中討論區

335 回覆
4 Like 0 Dislike
新手 想問一開波就玩600cc會唔會太over?
有踩單車會唔會有幫助?

600 通常係250 既兩倍到四倍馬力, 新手風險較高

踩單車會令你易上手但唔係必要,因為行走中既電單車自己識平衡

我當年𢲡左250 一年幾之後轉700, 但當年拎車個陣都有驚既感覺,俾大油後座會彈起,車會起頭
新手 想問一開波就玩600cc會唔會太over?
有踩單車會唔會有幫助?

600 通常係250 既兩倍到四倍馬力, 新手風險較高

踩單車會令你易上手但唔係必要,因為行走中既電單車自己識平衡

我當年𢲡左250 一年幾之後轉700, 但當年拎車個陣都有驚既感覺,俾大油後座會彈起,車會起頭

當然啦, 學牌1000 跑車我都見過, p牌1300 也有,睇你博唔博姐
留名學嘢
各位巴打點睇rc390同r3
新手睇中呢兩部簡唔到
兩部邊部抵玩d
見rc390會出2017版,r3又有無機會出

R3雙缸車

圍內評價較佳,個人意見不喜物插

咁想問下d車廠例如yamaha咁佢2017新車公佈入面無r3係咪代表一定唔會係17年出新r3
新手唔識驚佢17年突然出新版
香港人淨係識Vespa
其實標緻有款叫Django既羊都幾靚
但係香港無電單車代理
各位巴打點睇rc390同r3
新手睇中呢兩部簡唔到
兩部邊部抵玩d
見rc390會出2017版,r3又有無機會出

R3雙缸車

圍內評價較佳,個人意見不喜物插

咁想問下d車廠例如yamaha咁佢2017新車公佈入面無r3係咪代表一定唔會係17年出新r3
新手唔識驚佢17年突然出新版

通常新版有兩種,一係新色新花小修小改,一係大改,連車架電腦引擎都改
正常車廠每年小改三五年大改,但樹枝皮同yamaha就好耐都唔改,隼最後大改係零八年,r6 2017大改,之前十年無大改
香港人淨係識Vespa
其實標緻有款叫Django既羊都幾靚
但係香港無電單車代理

無代理靠自己,貴但可以做到
想問下新手出香雞肽係咪唔好制
但cbr150車價 零件 乜柒都平

揸緊舊款cbr150, highway真係好飄

但係平

咁先好,車輕唔易跌車賤唔怕跌,無人未跌過車,我話既

但係平

如果cbr150叫輕,羊只程浮起tim laaaa

我見過羊係汀九橋俾風由左線吹左出界,嚇撚死
p牌佬 mt03我覺得有啲太「的色」
有無稍為大份啲嘅新手車推界 ?
留名

Sv650
路試排到6月 學牌想出車玩
2萬以下邊架好 棍仔

永遠既super four
路試排到6月 學牌想出車玩
2萬以下邊架好 棍仔

Cb150
p牌報到唸緊好唔好一路買甲衫褲,頭盔等,等到3,4月先買z300 2017款。定係買左車先。
而家買d夏天甲會唔會平d?
留明
點睇z900 ?
同mt09 邊個正d?
點睇z900 ?
同mt09 邊個正d?

俾我揀會揀09
想問下除左羊外有咩款雙騎後座會係坐得舒服
想問學院啲鈴木棍波車 係唔係125cc
想問下除左羊外有咩款雙騎後座會係坐得舒服

街車款加箱 有埋pad就舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞