HKCC 2019-20 討論區 [4] 繼續反送中

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
好勁
下個SEM想讀中西溝 但聽講係咪要背埋筆記額外嘅野? 同埋workload大唔大 唔該巴打
其實都係背啲例子,只要平時抽時間出嚟睇返就易記
至於workload就唔算大,一篇文同小組匯報
midterm都唔太難

利申:A
讀書叻嘅同學要表揚下佢叫咩名吖 造福人群等我哋可以一齊攞source
Sorry啊喺wk Lg借野嗰位絲打
我地見你地咁耐都未落黎
所以擺低咗你卷雙面膠喺近7仔易拉架嘅盒度
你肯定想俾絲打見到你個名?
freshman scholarship 有冇人申請成功
新生想問師兄師姐們MO group project做社企定做Movie好,聽人講社企會易高分過Movie但都易炒。
我哋group揀咗社企,但啱啱開始度橋已經覺得伏伏地有啲想轉Movie,想問Movie 要攞A+難唔難,到底轉唔轉好
我覺得做社企伏極有限
Movie要係咁睇 咁煩

Btw project A+好難的
社企唔伏 但係project A好難 我嗰班最好都得B+
project B左都夠A 驚咩啊
Group project一定係做社企 揀movie通常90%都爛grade
Btw MO份group project極難A
拎B+其實都夠你overall A+
社企啦 作下文咁咋嘛 認真做 幾粒鐘就搞掂movie 勁嘥時間 又要傾 又要睇
利申:group project A
未interview 你想點討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞