HKCC 2019-20 討論區 [4] 繼續反送中

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
Thanks
咁gpa大約要幾多?係咪有ielts先會派interview?
如果英文2咗 但係GPA高 咁會唔會派interview
Thx
係 無6.5/英文4唔會派interview
gpa大概3.5x就有
建議early round報 11月尾in 12月派offer
水泡科會有interview 但poly mgt/mkt機會好細
最好補番個ielts好啲
咁如果early round考唔切,後補得唔得
咁gpa大約要幾多?係咪有ielts先會派interview?
咁如果early round考唔切,後補得唔得

姐係如果我想early round in我可唔可以11月左右補比佢?
可以啊 city上年係11月尾派interview
總之你喺佢出interview前補到就得
真係唔該晒你啊,搭單想再問下除左mkt,邊啲科都會收得多啲人?bom/mgnt係點樣?
推呀
city fin/ba/im都收得算多,如果你cgpa有4 or above,報early round會收到direct offer
至於bom/mgnt你預番cgpa 3.7x or above,不過唔駛話要ielts 6.5。收嘅人數我唔太記得sor
thank you so much
唔算手緊 asm好多B+ 幾個A
可以走堂 唔會因為咁kill你冇上過堂但全部asm都有A
其實ANF IELTS 6.5/6 就夠了
ENF 先要7/6.5

我讀緊ENF, 有fd讀緊ANF
cu可以唔駛考 英文4都夠做
但hku最好考7 我啲fd都有考到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞