HKCC 2019-20 討論區 [4] 繼續反送中

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
可以
巴打試過
冇 但知道可以
係唔係收到email啊?
我9月9號講趕係三點之前交咗,但而家乜回音都冇
Workshop又有無用? English enhancement嗰啲
做ambassador有用呀 有得報scholarship
self intro又有得講
如果你aim三大一定要有啲活動
poly city就近乎無用
個人認為cat 入面有一個係對學校/社會有貢獻既活動/post加一個比賽已經好夠,以呢兩個為主軸。其他果啲都係輔助,令你cat個版面靚仔豐富啲咁解
據我所知 讀哂就一定要你grad
無得defer retake返啲科
除非你fail or drop左科
cc咁都好靚仔嘅Printer
梗係要用嚟印文宣
唔可以浪費啲printer 㗎嘛
佢retake form 已經講明eligible to graduate 一定唔比retake
我諗除非靠特殊關係,令到有subject leader 同 programme leader 批
如果唔係,好難有得re
比賽有冇邊啲推薦
https://t.me/matt077
可唔可以send嚟睇吓
如果你指嘅兩年讀曬係已經讀曬60個credits+讀夠cluster
咁係sem4完就畢業 無得再take summer

要sem4嘅時候淨係讀4科/唔夠cluster 咁先唔會自動幫你畢業
咁就可以summer retake
然後sem5讀埋淨低1科先畢業
可嘗試
記得填好張form
CAT同CARES有咩分別
識print梗係要print文書,我係用電子筆記嘅,啲quota全部用嚟print晒文宣,不知幾正
即係除左myhkcc apply要另外填表先有得去?
freahman係咪唔使咁急玩cat住
有冇巴打絲打係讀AnP threasa教係仲未有group mates 啊想揾好group mates 做好做poad比賽
要填張咩聲明自己係適合做運動嘅表,喺活動嘅details嗰版有得download,要自己print出嚟
Ok唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞