[月經] iOS集中討論區 (102) 二筒 三筒 自摸清一色

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
終於 仲有一個星期
11 pro 之後無3D touch
咁x 升ios13 個3D touch 係自動廢左變haptic touch 定點?
佢片入面講左照舊唔變
ip11定xr抵玩D??
好撚好j
轉返去5g wifi終於唔洗再入去setting
WHY? 淨睇樣我就覺得xr靚仔D
但係比較其他野就想知邊樣抵買多D
如果唔係部8仔 買得64gb真係唔想換
11啦 粒電粒U粒鏡New Face id值得俾多$800
隨左mon cpu, 其他要極接近Xs max spec
好似好重味精

影夜景以前買過隻叫Cortex,影嗰陣會影幾張,之後做演算嚟做noise concealing 同推resolution ,不過影嗰陣要hold幾秒

原生
NeuralCam

Cortex

原生

NeuralCam

Cortex
利申左先 唔識影相野

覺得cortex好d
thanks
Apple 對Arcade 定位其實係幾好。
都有好多大廠有參與。
但營運模式要等一段時間俾廠明白係work,賺到錢先

你自己係大廠,一隻game 放steam 主機賣 300-400收到30%都唔洗擔心收益。
但arcade 一個用户3x 就算分一半錢都無咩肉食,大廠點會肯下放大ip 落去。
對比tv+ Apple 投放落arcade 資源真係太少

Apple 最需要做係用apple tv+策略
1. 同大studio合作,直接買斷版權獨佔。
2. 自己收購幾間有潛力studio 整獨佔壯大arcade 個lineup 。
3. Tv+係重質素多過數量,arcade 相反,數目多,但質素參差。

Apple自己又唔係無錢,Arcade 搞成咁真係勁失望。apple 要明白apps store 根本唔缺乏indies game,根本ios就係indies game天堂。最重要係apple無具號召力3A game

不過se隻日系rpg我幾有興趣,可能apple同日系game會幾夾
Cortex我都有買 不過覺得佢太慢
其實有咩分別?
low power mode cpu降一半頻

off咪快好多 打機load場景嗰啲都明顯有分別
我打mff 自動low power mode
120hz
3190 但xs mon sot7粒鐘
首先 xsm 係4gb
hsbc only
自膠 無
或者有想買二手iPhone or 買iPhone X既巴打可能有用

https://www.hulii.com/hk/apple
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞