【惠康】香港分區合併討論區(4) 你今日辭咗未?

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
慘慘豬囉 客又多 貨又多 個場又好似打完仗咁 雖然有津貼 但我寧願收工 等我去摸下個貨架先 睇你地慢慢拉架

Aeon 超市都7點關門 其他部門就掛8號後半個鐘內收工 係惠康先對顧客咁好 繼續開門 真係以客為本 抵讚
Aeon 超市都7點關門 其他部門就掛8號後半個鐘內收工 係惠康先對顧客咁好 繼續開門 真係以客為本 抵讚

不要再說了
雖然今日放假
慘慘豬囉 客又多 貨又多 個場又好似打完仗咁 雖然有津貼 但我寧願收工 等我去摸下個貨架先 睇你地慢慢拉架

搵罐頭千奇唔好搵到最入 唔好推倒啲罐頭 因為佢地拉架好辛苦嫁 特別係無凹位果啲呀
想係aeon買野 但比佢趕走
我r緊15蚊個鐘
唉,睇見萬寧班友 8 號就走人真係好撚羨慕
萬寧人工又高 d,8 號就收舖
睇番惠康,人工低 d,9 號先可以收舖
D 客仲要走黎係咁掃貨,屌!你估家陣走難咩,打風咪又係打一晚,聽日你班友咪又係要番工!

明明都係同一間母公司,點解待遇有咁大差別
D 客仲要走黎係咁掃貨,屌!你估家陣走難咩,打風咪又係打一晚,聽日你班友咪又係要番工!

檔次分別
今日啲residential舖

準備又星期四

d員工全部走得就走
淨反d老pat pat
準備又星期四

加油

做死人

牛奶公司真係無論office同前線一樣
狗都唔做
生意唔好就搞勁多野出來想人買多d
一分錢都同員工計到足
快撚d執柒左佢
利申 同牛奶公司有血海深仇

d垃圾政策

Ot用最低工資計先好笑

呢個仆街到爆
pt仲高人工過你

我上年36 原本副記加我38.但個正記cut鳩我1蚊
變37. 今年直頭唔撚加 我即刻辭職
由班全職做死佢啦 咁撚刻薄

你幾多年前做? 我舊年都比$42-$48班part time

14-17

做死人

牛奶公司真係無論office同前線一樣
狗都唔做
生意唔好就搞勁多野出來想人買多d
一分錢都同員工計到足
快撚d執柒左佢
利申 同牛奶公司有血海深仇

d垃圾政策

Ot用最低工資計先好笑

呢個仆街到爆
pt仲高人工過你

我上年36 原本副記加我38.但個正記cut鳩我1蚊
變37. 今年直頭唔撚加 我即刻辭職
由班全職做死佢啦 咁撚刻薄

你幾多年前做? 我舊年都比$42-$48班part time

當正鋪頭d quota落自己袋咁
準備又星期四

加油

加油啊
我去左旅行
準備又星期四

加油

加油啊
我去左旅行

去邊玩
準備又星期四

加油

加油啊
我去左旅行

去邊玩

x2
準備又星期四

加油

加油啊
我去左旅行

去邊玩

x2

日本大阪
早2晚係京都訓 條街又少人 酒店又大又舒服
返到大阪好似落左地獄咁
間酒店仲細過我香港住個度
廁所轉個身都覺得辛苦
下次打死都唔再住大阪
準備又星期四

加油

加油啊
我去左旅行

去邊玩

x2

日本大阪
返到大阪好似落左地獄咁
廁所轉個身都覺得辛苦
下次打死都唔再住大阪

邊間?朋友住airbnb好撚正
準備又星期四

加油

加油啊
我去左旅行

去邊玩

x2

日本大阪
返到大阪好似落左地獄咁
廁所轉個身都覺得辛苦
下次打死都唔再住大阪

邊間?朋友住airbnb好撚正

大阪長堀橋個度
好似又有幾間新鋪
好似又有幾間新鋪

大埔又有間
小弟聽日要到大埔大厦幫舖 有冇巴相認下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞