【惠康】香港分區合併討論區(4) 你今日辭咗未?

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
又一個星期四

星期五你同我講星期四 係咪想嚇死我
Happy Friday tonight go drink with friends
Work life balance
聽日見工
祝我好運 唔好岀醜
上年牛奶公司係咪炒左個高層。??
其實惠康既盤點員係做d咩架?

你講上年定上個禮拜呀

你講上年定上個禮拜呀

有乜新消息

你講上年定上個禮拜呀

炒撚晒佢啦.人工都加唔起比人
之前新嚟嘅副記走咗人 (嚟咗一個月左右)
過咗大約兩個禮拜終於又調咗個過嚟

之前新嚟嘅副記走咗人 (嚟咗一個月左右)
過咗大約兩個禮拜終於又調咗個過嚟

無人識佢喎

你講上年定上個禮拜呀

做死人

你講上年定上個禮拜呀

做死人

牛奶公司真係無論office同前線一樣
狗都唔做
生意唔好就搞勁多野出來想人買多d
一分錢都同員工計到足
快撚d執柒左佢
利申 同牛奶公司有血海深仇

d垃圾政策

你講上年定上個禮拜呀

做死人

狗都唔做
一分錢都同員工計到足
快撚d執柒左佢

d垃圾政策

我都唔明點解唔撚執

你講上年定上個禮拜呀

做死人

狗都唔做
一分錢都同員工計到足
快撚d執柒左佢

d垃圾政策

Ot用最低工資計先好笑

你講上年定上個禮拜呀

做死人

狗都唔做
一分錢都同員工計到足
快撚d執柒左佢

d垃圾政策

Ot用最低工資計先好笑

呢個仆街到爆
pt仲高人工過你

你講上年定上個禮拜呀

做死人

狗都唔做
一分錢都同員工計到足
快撚d執柒左佢

d垃圾政策

Ot用最低工資計先好笑

呢個仆街到爆
pt仲高人工過你

D經理咪會同你講「你有多D福利啵 又有醫療啦(但請病假實屌鳩你再玩到你仆街) 又多幾日大假啦 仲有雙糧啵 咁緊係做全職抵啦」
你真係信既話咁就奶野啦 大時大節想請假? 含撚啦你
part time想唔返就唔返 返同樣鐘數既話人工好易高過全職
之前我鋪頭個part time同個SSA返一樣日數一樣鐘數 人工有13K 個SSA得11K

你講上年定上個禮拜呀

做死人

狗都唔做
一分錢都同員工計到足
快撚d執柒左佢

d垃圾政策

Ot用最低工資計先好笑

呢個仆街到爆
pt仲高人工過你

我上年36 原本副記加我38.但個正記cut鳩我1蚊
變37. 今年直頭唔撚加 我即刻辭職
由班全職做死佢啦 咁撚刻薄

你講上年定上個禮拜呀

做死人

狗都唔做
一分錢都同員工計到足
快撚d執柒左佢

d垃圾政策

Ot用最低工資計先好笑

呢個仆街到爆
pt仲高人工過你

D經理咪會同你講「你有多D福利啵 又有醫療啦(但請病假實屌鳩你再玩到你仆街) 又多幾日大假啦 仲有雙糧啵 咁緊係做全職抵啦」
你真係信既話咁就奶野啦 大時大節想請假? 含撚啦你
part time想唔返就唔返 返同樣鐘數既話人工好易高過全職
之前我鋪頭個part time同個SSA返一樣日數一樣鐘數 人工有13K 個SSA得11K

病假冇星期日冇乜都冇
ssa仲咁低人工?
R allowance時間到
副記班大哥100蚊一粒鐘

做死人

狗都唔做
一分錢都同員工計到足
快撚d執柒左佢

d垃圾政策

Ot用最低工資計先好笑

呢個仆街到爆
pt仲高人工過你

我上年36 原本副記加我38.但個正記cut鳩我1蚊
變37. 今年直頭唔撚加 我即刻辭職
由班全職做死佢啦 咁撚刻薄

你幾多年前做? 我舊年都比$42-$48班part time
R allowance時間到
副記班大哥100蚊一粒鐘

你就爽啦 唔落波都唔收工
慘慘豬囉 客又多 貨又多 個場又好似打完仗咁 雖然有津貼 但我寧願收工 等我去摸下個貨架先 睇你地慢慢拉架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞