想買一棟村屋,求指教

187 回覆
0 Like 3 Dislike
依家錦上,元朗果 d 平均都要千二三萬一座,屋企上年都有諗過賣樓換丁屋,但見套丁班友比政府搞就冇諗住。
元朗黃屋村行去西鐵站條路有新村屋起咗,估計應該係賣俾人

一早已經賣曬喇,上年1300萬一棟
依家錦上,元朗果 d 平均都要千二三萬一座,屋企上年都有諗過賣樓換丁屋,但見套丁班友比政府搞就冇諗住。

x2
但如果話政府會告哂套丁
都講緊幾萬單
我又覺得無咩可能
新樓5年內都係人地...但錢你要比左先...因為5年內轉名要補地價...係好既...不過你係外性人...就要小心D簡地方...因為唔係條條村都對外人好

利申:圍村仔(全新界最和平原居民村)
點都買屋苑式喇有咩事上黎都好搞啲
新樓5年內都係人地...但錢你要比左先...因為5年內轉名要補地價...係好既...不過你係外性人...就要小心D簡地方...因為唔係條條村都對外人好

有無咩村比較和平,全家人都良等人家無mk無黑底
聽大家講完,應該都係買兩層了

巴打
想問下沙田問案後
係咪對以前買地套丁起樓影響好大

同埋學你所講
個名始終係丁到
你聽返黎多唔多個丁玩野既case
睇清楚個位置同路權
到時買隻狗看下屋企
做好滅蟲功夫
元朗錦上一出大欖個邊,堆村屋有圍欄看更

不過價錢就唔知

有無咩村比較和平,全家人都良等人家無mk無黑底

大西北個d盡量唔好買 完
係咁睇到丁丁丁 可能我個人心術不正 政府套丁

利申 元朗村屋 完全無蚊
大個因為打機而唔想住村屋,打機會爆ping

ching你咁有錢,大把選擇喇,依家村屋都開始有100mb上網
睇元朗啦,千二左右
留意下啲屎尿點搞
仲有保安問題
你唔識村既人 一定比人恰到痴線
你唔識村既人 一定比人恰到痴線

除非買私人發展商係村入面起既屋苑,咁樣可能會好少少
屯天元 唔識人咪搞啦
試下東涌

ching你咁有錢,大把選擇喇,依家村屋都開始有100mb上網

光纖唔入村
元朗可能會
粉嶺唔洗諗
朋友買左村屋第2個星期開始,條路經常有部大車係佢門口空波比油,超大塵同廢氣。跟住有人同佢收空氣清新費,唔比就日日吸廢氣,月月1000
棟村屋要起得成 村內一定協議好
而且隨便搞鳩買村屋的人 等於叫所有人都唔好買村屋 圍村人有無咁笨打斷自己財路?

你只要了解人地生活習慣 例如大時大節會燒炮丈 唔好立亂投訴及寸77的話 一般都好nice
我住個到啲人好nice咖喎
大部分人都唔係條村個姓
每個月又要比 屋村治安巡查費。
隔一排又有人收咩污水管巡查費。
真係聽到都驚
盲毛黑柒走去買

班陀地唔搞你我跟你姓
每個月又要比 屋村治安巡查費。
隔一排又有人收咩污水管巡查費。
真係聽到都驚

真定假呀。。。係咪新西多惡霸先咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞