想買一棟村屋,求指教

187 回覆
0 Like 3 Dislike
會唔會租一年feel下先,同住市區真係差好遠。岩住再買囉

應該唔會,屋企人都有渣開車,問題不大。

係諗緊買兩層定進取啲買一棟(價都係睇網上)

買兩層你好似唔夠分哦
BTW,買一棟帶女翻去屌果時會唔會比老豆老母發現自己又打樁架

兩層就我一層,兩老同哥一層 但依個plan就一定夠錢囉

比我會揀2層
樓主就好 都唔知幾時先夠首期買村屋
會唔會租一年feel下先,同住市區真係差好遠。岩住再買囉

應該唔會,屋企人都有渣開車,問題不大。

係諗緊買兩層定進取啲買一棟(價都係睇網上)

買兩層你好似唔夠分哦
BTW,買一棟帶女翻去屌果時會唔會比老豆老母發現自己又打樁架

兩層就我一層,兩老同哥一層 但依個plan就一定夠錢囉

比我會揀2層

買2樓同地下,夾住1樓,有乜都唔驚?
聽聞荃灣綠揚後面有堆村屋幾好住
600萬買到一楝
粉嶺岩唔岩?有幾棟係手
600萬買到一楝

首期
粉嶺岩唔岩?有幾棟係手

去港鐵站要幾耐,幾錢左右
馬鞍山區 住左十年左右
最近期起完左一整排既海邊新樓 靚到
村屋只可以租, 一定一定唔可以買. 除非你自己都背景雄厚, 隨時打個電話call到一百幾十人黎燒野食.

到時又話你行緊條路係阿公既, 一陣又話你泊車泊左人地塊地. 唔多既, 係咁意三幾千一個月都應該拆的掂掛.
村屋只可以租, 一定一定唔可以買. 除非你自己都背景雄厚, 隨時打個電話call到一百幾十人黎燒野食.

到時又話你行緊條路係阿公既, 一陣又話你泊車泊左人地塊地. 唔多既, 係咁意三幾千一個月都應該拆的掂掛.

同意
出世到宜家都住村屋

有咩事你報警都冇用 圍頭佬同d呀sir fd到震

同意
出世到宜家都住村屋

ON9 你地住圍村定普通村屋啊

利申背景雄厚

同意
出世到宜家都住村屋

ON9 你地住圍村定普通村屋啊

利申背景雄厚

普通村屋,你唔搞人兼串柒柒,應該無事掛
想租 留名

有咩推介

想近將軍澳個邊或者沙田個邊
粉嶺岩唔岩?有幾棟係手

去港鐵站要幾耐,幾錢左右

搭小巴半個鍾到囉
其實都未起好哂,應該年中年尾搞掂。
三層 每層700呎既1000萬左右啦
人地仲要補地價
人地仲要補地價

行家?

屋苑管理個啲係咪又貴好多?
人地仲要補地價

行家?

屋苑管理個啲係咪又貴好多?

我果邊係屋苑管理
好似叫緊340
1000全棟
買入上水都唔知有無...
你有車就要睇清楚 但佢一定要俾你行出去
認真
最近我都睇緊一棟
就算屯門都千一二咁滯..
東涌唔錯嫁
升值潛力都升

老實講 話咩比人搞個d
通常係講緊馬路鋪得好好
左右2邊都整齊有村屋個種
搵d 起到一忽忽
條馬路唔係好平整個d
無咩事嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞