想買一棟村屋,求指教

187 回覆
0 Like 3 Dislike
有d野想請教下大家,小弟1999sorry

話說屋企想賣樓換村屋,咁加埋有600萬左右
咁如果想買一間全棟呎分層(想法係父母一層,哥一層,我一層,因為想有自已私人空間同方便結婚同租出去)

屋企加埋可以月供35k一個月,首期預500幾萬

上網睇市價平嘅就1000至900萬左右,想知係咪真!同其實我地負唔負擔到同實唔實現到依個計劃,想近市區兼鐵路選擇又多唔多(首選大埔,元朗)
or 退而求其次買兩層,咁又可唔可行

因為仲係計劃當中,唔想去地產鋪問,賜教,謝謝!
好多蛇蟲鼠蟻
元朗黃屋村行去西鐵站條路有新村屋起咗,估計應該係賣俾人
樓市瘋狂期買村屋
村屋出左名跌得快升得慢
97時屋企買左150萬
03時得番60
去到而家值300左右,但同期既點止升一個double
成日覺得村屋地主立於不敗之地,一話要收返塊地你就仆街。
我想知多啲,其實事實係點?買咗村屋,咁塊地係邊個?

應該連地契咖喎好似
住緊青衣,出中環同去上水都好快
會唔會租一年feel下先,同住市區真係差好遠。岩住再買囉
你打機有冇要求先

係女友到試過打fifa無問題,本新私樓到都無光纖
住緊青衣,出中環同去上水都好快

主要係真心想空間多啲 出耐500萬先400呎

應該唔會,屋企人都有渣開車,問題不大。

係諗緊買兩層定進取啲買一棟(價都係睇網上)
我住緊果到一層都6球
村屋出左名跌得快升得慢
97時屋企買左150萬
03時得番60
去到而家值300左右,但同期既點止升一個double

自住無乜所謂喇,預左難唔會升放的了

btw依家靠值300萬應該位唔太靚?
我住緊果到一層都6球

介唔介意講下咩區?

買兩層你好似唔夠分哦
BTW,買一棟帶女翻去屌果時會唔會比老豆老母發現自己又打樁架
你打機有冇要求先

係女友到試過打fifa無問題,本新私樓到都無光纖

我個到岩岩有光纖

買兩層你好似唔夠分哦
BTW,買一棟帶女翻去屌果時會唔會比老豆老母發現自己又打樁架

兩層就我一層,兩老同哥一層 但依個plan就一定夠錢囉

買一楝,第二/三層未用住就一劏二,只要地點唔差,好快夠你買多層。

係唔知夠唔夠本買

應該連地契咖喎好似

係呀但係行出去個條路唔係你,我住個到就係咁既情況

應該連地契咖喎好似

係呀但係行出去個條路唔係你,我住個到就係咁既情況

有無討好村長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞