連仔請入 外國人對連登嘅建議

631 回覆
2205 Like 5 Dislike
全民健身健心 香港人正式向軍政府宣戰
https://lih.kg/1533688
https://lihkg.com/thread/1533679/page/1?post=4
-
有無人twitter or reddit 可以宣傳下
我可以幫手翻譯,歡迎多啲人加入
試下加個function係連登仔可以將其他人既留言入面加翻譯,可以唔止一個翻譯,然後比人upvote/downvote揀出最貼切既翻譯?
Sorry for 1999
唔一定要連仔做曬既,可以考慮由志願者host個blog,google translate完再執下d古怪字眼,文法唔洗岩明就得,咁樣個工作量會少好多

兄弟爬山,我訓醒再睇下可以點樣搞
721 811 831
如果用ai式翻譯,當scan到網絡用語/潮語,自動會quote返嗰個字可以有咩解法之類?
介面係類似睇引用留言咁
幫推
未爛未拆 咁樣入!
[制裁黨鐵] 低調跳閘方法 必定通關
https://lih.kg/1524993

暫時搞住英文先,起碼英文可以Google translate 到嘛
Pish
站務台開多次
Push
其實可以group一對英文文宣手足
將一啲大家公認有意義嘅post
做下翻譯
然後再出過英文台

但最緊要係過濾咗一啲對連登印象唔好嘅嘢先
Eg:未fact checked 分化帶風向post
最緊要交代既係
-依家抗爭嘅情況
-黑警點對待市民
-我地既睇法(positive)
-我哋希望得到嘅幫助
Push
可以做
如果義工人手唔夠,可以眾籌搵language service provider做
小小建議,IT野唔叻想睇下可行性高唔高

建議如果開設英文台的話,可以令個帖文係被動式開post同埋回post

1. 開帖者有權選擇將唔將個post開係英文時事台,如選擇開的話,開放翻譯功能予所有連登會員,由樓主簡返意境及內容最適合既翻譯,從而一鍵開post

2. 所有回帖自動generate去英文台個post入面,包括所有表情符號,未翻譯既回覆可先隱藏/顯示waiting for translations,同樣供所有會員翻譯再由回帖個位會員選擇用邊個回覆

如開設單獨開設英文時事台,可能會反而令大家睇到既post/回post唔夠集中,或者冇正常其他台流量咁大,正如睇開中文報紙,要你每日睇多份英文報紙咁。
英文台左先諗其他語言啦
STRONG POST
英文台一定要開架啦
但要睇下有咩rule攪攪佢
早就要開英文台啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞