[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (3)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
有冇巴打解答下,攀山帽係邊度拎?

搭單問埋爬山褲 玩左一半未拎到

褲我好似係熱帶森林其中一個祠度拎(唔確定)

右下有頭 好似係

帽好似係雙子山附近拎架

我返而只係囉左帽

咁你係邊度拎先

唔記得,只記得好開頭既祠入面啲寶箱拎
係kakariko village出面捉左第一隻馬
想間下附近有冇馬房可以登錄

最近係沿住路向南落返雙子山附近

右下有頭 好似係

帽好似係雙子山附近拎架

我返而只係囉左帽

頭 Ree Dahee Shrine / Dueling Peaks Region (Dueling Peaks 附近)
身 Chaas Qeta Shrine / Hateno Region (海中心個Tenoko Island)
腳 Tahno O'ah Shrine / Hateno Region (Madorna Mountain 東面)
右上拎果把雙手火大劍幾好用
拎住都可以溶冰
好少入黎呢個POST因為唔多唔少都睇到劇透
希望巴打唔好笑人地點樣玩隻GAME
我見好多巴打笑尻人地用箭去打冰
你理人地做咩

唔係用箭咁點打
登記馬係咩位
好少入黎呢個POST因為唔多唔少都睇到劇透
希望巴打唔好笑人地點樣玩隻GAME
我見好多巴打笑尻人地用箭去打冰
你理人地做咩

唔係用箭咁點打

冰能力除左結冰仲可以解冰
岩岩先出初始盤地
有無建議做乜先

打final boss
岩岩先出初始盤地
有無建議做乜先

拎左飛行器? 可以邊去佢叫你去個位邊探索

右下有頭 好似係

帽好似係雙子山附近拎架

我返而只係囉左帽

頭 Ree Dahee Shrine / Dueling Peaks Region (Dueling Peaks 附近)
身 Chaas Qeta Shrine / Hateno Region (海中心個Tenoko Island)
腳 Tahno O'ah Shrine / Hateno Region (Madorna Mountain 東面)

我打日文,唔識睇 btw 必要時轉做英文睇睇,唔該晒巴打
岩岩先出初始盤地
有無建議做乜先

打final boss

入唔入到城都成問題
岩岩先出初始盤地
有無建議做乜先

拎左個滑翔傘
聽人講話最好盡快去哂4個精靈之泉?

一開始咁快就去都無用 因為一定唔夠錢開哂四個sosad
岩岩先出初始盤地
有無建議做乜先

拎左個滑翔傘

不過可以汁精靈用 會易玩好多
岩岩先出初始盤地
有無建議做乜先

拎左個滑翔傘

最尾果個要成皮 搵到都唔想咁駛住
岩岩先出初始盤地
有無建議做乜先

拎左個滑翔傘

精靈有咩用

係你死果下 回你5粒心
岩岩先出初始盤地
有無建議做乜先

拎左個滑翔傘

精靈有咩用

死左自動復活然後再俾人打死
想問下 兩隻精靈煮埋一碟果個會唔會自動用
咁岩身無哂試唔到
拎住都可以溶冰

我隨身會帶1把 大冰劍,1把大火劍
1把火魔杖,有咩事放火用
仲有愛人支矛
拎住都可以溶冰

仲有愛人支矛

mipha bb支矛存倉未拎過出黎用
拎住都可以溶冰

仲有愛人支矛

大 冰火 劍 有得重攞?
拎住都可以溶冰

仲有愛人支矛

大 冰火 劍 有得重攞?

四圍都有得執

有時祠堂開箱會有
山頂好似都有把火劍

我有4把大火劍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞