[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (3)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
解完4個神廟向邊面行?
我亂行行到家下好似係邊都見到八爪機械人..
如果隻game有中文版真係比滿分

解完搵左呀伯未 ?
如果已經搵完拎左滑翔傘既話
睇任務,應該有個坐標俾你
解完4個神廟向邊面行?

除左語言問題,另外可能想其他人易啲入手去玩
四個大迷宮都好一般
祠堂又到喉唔到肺,
連最後個城堡一味9跑就打到boss....

希望dlc 會有個傳統大迷宮
仲有怪物種類真係好少
https://sites.google.com/view/zelda-botw-tutorial-hkg
寫咗個簡單嘅新手教學流程文,唔知有冇用
中bug 了 爽

中左紅月bug有個任會做唔到
https://sites.google.com/view/zelda-botw-tutorial-hkg
寫咗個簡單嘅新手教學流程文,唔知有冇用

解完4個神廟向邊面行?

四個大迷宮都好一般
祠堂又到喉唔到肺,

仲有怪物種類真係好少

咁 120個祠堂
個個都咁難就仆街啦
掃完amiibo d寶箱要去邊搵
問人借咗隻馬但無寶箱

正路會跌埋落黎
唔跌應該係你唔好彩
想問果啲發電龍最打最好? 打佢打得好辛苦 下下都跌武器
想問果啲發電龍打最好? 打佢打得好辛苦 下下都跌武器
防具升4級果陣Link被大精靈榨乾

試下射箭囉
又或者用木武器

我答你唔到因為我打佢好似無乜問題出現
解完4個神廟向邊面行?

四個大迷宮都好一般
祠堂又到喉唔到肺,

仲有怪物種類真係好少

咁 120個祠堂
個個都咁難就仆街啦

個120 ok呀,始終係地圖一部份

問題個四個真同埋城堡可以再做大啲
例如隻象明明好大隻
入面做四五層,肚個層要潛水等等
要利用象鼻水解迷仲可以做上落
仲有,怪物呢?得兩隻眼同古兵。。。
仲有,隱藏寶箱同隱藏房間牆壁
仲有,竟然冇陷阱!!
你話整個陷阱俾水由肛門排出去都好呀

四個打完都好似冇打咁
我明佢神獸唔係神殿
但最後個城堡。。。明明bgm咁激蕩
連迷都唔洗解鎖匙都冇
特別魔物都冇。。
直接就打大佬
想問果啲發電龍打最好? 打佢打得好辛苦 下下都跌武器

係咪用角發電個隻?
用箭射
或先鎖後sm

琴晚玩左4個鐘都無血月...
好彩都清到 90 個祠同拎埋神劍
朝九晚六、打一晚第二日唔夠精神返工、要隔日打...老了。連基本祠堂都覺得有難度可能好快要退役唔再打機了。
朝九晚六、打一晚第二日唔夠精神返工、要隔日打...老了。連基本祠堂都覺得有難度可能好快要退役唔再打機了。

仲有dlc未出wo 清 dlc仲有新難度加wo

試下射箭囉
又或者用木武器

其實個d龍打完有咩拎?

試下射箭囉
又或者用木武器

其實個d龍打完有咩拎?

我用冰箭定佢再打

發現佢啲武都幾高攻36匕首52雙手劍

SBT
隻final boss 去到雷屬二階打唔到佢飛埋黎斬又擋唔到 用木盾擋唔擋到

求教
隻final boss 去到雷屬二階打唔到佢飛埋黎斬又擋唔到 用木盾擋唔擋到

求教

有無試過閃
見到火龍但係冰箭射佢佢無反應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞