[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (3)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
駱駝個迷宮好難
大家用左幾耐時間解lol

2個鐘
打埋boss 2個半鐘

堅持100% 自己努力
唔問人唔睇攻略

象d人話易我都卡左好耐
卡得最耐果下係 我一直覺得象鼻d水可以當瀑布咁衝上去
然後當我諗通點過既時候 先發現自己有幾咁on9

我係卡左一開始唔識拎地圖
之後妄想過 第3個機關

四個打完 感想係
突入戰:象 > 蜥蜴 > 駱駝 > 鳥
內部解謎:蜥蜴 > 象 > 鳥 > 駱駝(其實好玩 只係好煩)

駱駝好難 象好易

講起 蜥蜴
有無人可以話我知點樣拎第一件防火裝

仲未入到去呀

一開始一定係飲防火衝入去
之後一係入村買 所以要帶夠錢
一係就做支線任拎防火甲
惡魔像大約在邊個位?(已經知在邊條村)

在條村行左成個鐘都淨係搵到正常嘅神像
駱駝個迷宮好難
大家用左幾耐時間解lol

2個鐘
打埋boss 2個半鐘

堅持100% 自己努力
唔問人唔睇攻略

象d人話易我都卡左好耐
卡得最耐果下係 我一直覺得象鼻d水可以當瀑布咁衝上去
然後當我諗通點過既時候 先發現自己有幾咁on9

我係卡左一開始唔識拎地圖
之後妄想過 第3個機關

四個打完 感想係
突入戰:象 > 蜥蜴 > 駱駝 > 鳥
內部解謎:蜥蜴 > 象 > 鳥 > 駱駝(其實好玩 只係好煩)

駱駝好難 象好易

講起 蜥蜴
有無人可以話我知點樣拎第一件防火裝

仲未入到去呀

一開始一定係飲防火衝入去
之後一係入村買 所以要帶夠錢
一係就做支線任拎防火甲

中間礦場度有個人叫你捉10隻爬爬 之後會送你一件
惡魔像大約在邊個位?(已經知在邊條村)

在條村行左成個鐘都淨係搵到正常嘅神像

我果陣一入村 見到個細路 同佢講野 佢話發現左d野 跟佢行 佢就會帶你去惡魔像 無記錯個位係係村口右邊果個area
岩岩過左開頭四間廟 藍色個隻哥布林打人好鬼痛
搵唔到魔王城神殿
搵唔到魔王城神殿

行哂入面未? 有個火盤要點火
ミファー好可愛.... 把聲又正......唉....
點解玩Zelda都會胃痛... 明明唔係玩緊Nier
套裝點先有set bonus ?
沙漠村果套發光骨套裝到底有咩用
夜晚閃閃發光

我新手果時係呢到大概死左10次
夜晚閃閃發光

靚啲

唔係著齊一套就有架咩???
夜晚閃閃發光

靚啲

好似話會吸引骨頭怪

我新手果時係呢到大概死左10次

只能說側跳後跳很重要

要升兩次先有
大家覺得邊隻amiibo最有用?
有間隱藏shrine隻守護者 得番少少血就係咁開炮 點打架
搵唔到路上雷獸山 山又太高 又落雨爬唔到

好似淨跑佢就打唔中你 四發後reload 得返少少血我就用炸彈箭的

好似淨跑佢就打唔中你 四發後reload 得返少少血我就用炸彈箭的

問完就格梗打死左佢
ミファー好可愛.... 把聲又正......唉....
點解玩Zelda都會胃痛... 明明唔係玩緊Nier

胃痛野就係要你冇心理準備先會胃痛好似係

唔係
搵唔到路上雷獸山 山又太高 又落雨爬唔到

拎左件泳衣未?
拎左就用HM08登瀑

衝埋去打爆佢就係啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞