[美國核彈]美眾院外委會要求中國允許港府回應抗議訴求

207 回覆
483 Like 5 Dislike
901 入機場 和你飛
902-3 全港三罷
Trump 話 無美國望實香港 香港會更暴力 依家貿易戰第一樣野要處理就係香港 if Hong Kong burnt, USA burn you.
結果要簽貿易deal 就要中共搞掂香港問題 唔搞掂 搞少少就唔撚傾
港人治港
支持美帝 This way
外國戰線
香港人道災難
純洩憤 衝入車廂無調查 無拘捕 齋打人

情緒失控 行為失控
妄顧公眾安全 人身權利

阻礙救援 違反國際人道法
封鎖現場多個小時 隔離救護員進入

英、美領事館請願
中英聯合聲明 法定性
中共正統性
中共毀約 無視國際社會
要求國際介入香港前途
施壓制裁港府 還港人雙普選 協助制定民主進程
香港正受人道災難 高壓滅聲 白色恐怖
公然妨礙新聞自由 警方出公關稿籲媒體跟從
截斷交通 封鎖去道
執法機器無法無天 受命中共
威嚇扼殺民主自由現代普世價值

召喚攬炒巴
推阿推
P
文宣新名目及戰線-Decitizenize
https://lih.kg/1525700
我覺得可以用支那人性格去分析
支那人果種過到骨就得 博下大霧 你嚇鬼牙既心態 佢地真係去到通過左要實行果刻先會覺得原來係真牙
所以我覺得文空方面可以轉為香港對世界既利益
例如香港如果死左 對世界既經濟有幾大衝擊 有機會傷害到自己利益 到時全世界政府同國民都會出聲
就算個特首選左個親中 問題係喺立法會到
有立法會普選 泛民一定會係大半數 一定會有全面否決權 咁到時支共想做咩都會做唔到
果啲一地2檢 港豬噢橋 國教 23條咩都做唔到
所以支共冇可能俾
美國點會唔知,美國係有智庫幫手
呢班人點都有幾個係熟亞洲事務
個問題係如果有得唔變既話就最好
冇人會想惹屎上身
所以文宣呢點反而無咩用
我覺得針對返宣揚共產黨係幾咁邪惡,而香港作為對抗呢個政權,係地球既第一前線,呢一點可能更加有用
只要指出中共既影響架有幾大,而呢d 影響力又點樣影響到其他國家,例如留學生華僑變大,侵蝕文化破壞治安咁,仲可能出賣該國既資料,呢d 反而更有用。
只有爭取各地市民既支持,無論上面點奶共都一定要出手,咁先係上策
我係指歐盟 果班左膠到而家都未知發生咩事
你睇下德國 而家先懷疑佢啲工業被支那滲透....
唔會唔知
只係左膠好似奧巴馬咁,永遠覺得和平理性係解決到所有問題姐
德國我個人係覺得左膠到極既國家黎
d 軍隊都開始變廢,內部又係咁收難民
變左好多人反對。而難民新移民又溝淡緊德國本地人,仲有治安問題等等,形成內憂。
不過就係因為過度左膠,德國先會幫示威者出聲,呢點都係好事黎既。
滲唔滲透就唔重要,因為德國人既歷史與文化,形成到佢地今日咁,所以只要一日德國人位居要職,中國人都係做唔到d 咩
至於歐盟,不嬲都係左膠當道。歐盟聯合國呢d 國際組織,根本就睇利益同權力。所以侵侵唔玩,我係好認同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞