K-HipHop討論區 (12) 辣殺SHOW ME THE MONEY

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
覺得個副歌好熟好熟
終於搵到原來係之前同dingo出beer 個陣大家揀Chorus 既時候leella係用呢段交功課個陣覺得幾好聽
終於都有用到
我都係咁話 懷疑signhere既歌唔會放上spotify 但明明好聽過smtm
又唔係咁講既 只係leellamarz本身係singing rapper(好似係) 所以有佢既話多數都係咁 好似band同埋bition boyz咁 就唔係你所講咁啦
呢到好多人鍾意leellamarz 我自己真係對佢一般般
btw 都係鍾意5個人既ambition 計埋way ched
好似一個team咁好正
佢地唔係好fd架咩
舊時佢同superbee1vs1個陣我好憎佢
而家佢都大個左 d歌又幾好聽 無乜野
我都麻麻地
鐘意changmo多啲
佢彈鋼琴嗰陣真係好型
見到佢咁都想學鋼琴
佢係ig po個啲彈琴片 真係j死me
仲有啲live全部都好準
之前睇hash swan首airplane mode既live
Leellamarz係隔離唱得好辛苦⋯
airplane mode 佢嗰part 整到咁高音 唔靠at就真係咪嘴算啦
但佢純唱歌係真係幾好聽 rap就不了聽音源算
https://www.youtube.com/watch?v=0_Py20XzFZY
창모 (CHANGMO) - CHROME HEARTS "18 (Produced by CHANGMO)
雖然話對leellamarz一般般 但佢同apro首新歌feat justhis真係好正
真係好撚正sogumm個條真係聽左1分鐘頂唔順.....
然後先發現原來上年wegun隻碟有佢份,個首歌個陣我都聽得好辛苦但唔知乜水
佢+punchnello嗰首? 嗰首我又覺得ok喎
https://www.youtube.com/watch?v=kUok10dD_SM

之前聽過下yumdda+sogumm 呢首幾正雖然有啲地方都有吊頸feel
我係上年the q成日同佢ig live先識佢
個陣都係2,3千人follow,不過q係咁讚佢好勤力仲幫佢feat所以我就開始有聽佢d歌
唔係首首岩聽但以新人黎講都幾多歌岩聽
live就真係一時時
不過韓國人好似好多都鍾意佢最新既album大部份我都無save落spotify
呢首都聽得落,上面條片第一首因為聽過幾次都頂得順
之後第二首一開頭就頂唔順熄左
最新仲未聽room service我就有loop
最鐘意kick that同violinist freestyle
出咁多歌其實好難聽得哂淨係聽佢一個都搞唔掂
話說唔知大家有冇睇過

Leellamarz 同 Way Ched 入社經過
https://www.youtube.com/watch?v=a8xGGSA8ISs
我頂 我以為我quote你嗰段野係話緊sogumm

leellarmarz既room service同埋apro+leella我有save晒落去
口裡說不
1年3個album+幾首散歌+1堆feat
ambition 最中意hash swan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞