K-HipHop討論區 (12) 辣殺SHOW ME THE MONEY

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
芋圓仔去左AOMG好開朗好感動
今次signhere blacknine話想參加係因為芋圓仔 佢地兩個喺SMTM咁fd但最後要喺佢地入面二揀一 真係勁心痛 希望blacknine今次signhere可以去遠啲
由smtm先互相認識 互相扶持對方 關係一定好好 然後2個得1個先上到台
而家元宰bb變到咁又咁成功仲要做評判 blacknine就做參賽者 其實都幾尷尬
但事實係元宰真係有才華 無計
今集輸左係唔係即刻淘汰?
應該即刻無咗一半人
再唔FOUL既話應該有排都未到最後一集
https://www.youtube.com/watch?v=qAQxLYwhkIU
윤훼이 (YUNHWAY) X 존오버 (Jhnovr) X 미닛 (Minit) - Night's Escape [Lyrics/가사] (ENG SUB)

呢首有無放過出黎
9月14日#Giriboy[超話]# 在INS上寫道「人脈Hip-hop?因為一開始就覺得唱得好,所以才一起工作,在一個crew。對這樣的人說我喜歡他的Rap,選擇這個人有什麼錯嗎。如果只是想罵人的話就直接罵吧,不要找藉口了」。
同時一起上傳的是《SMTM8》中#金昇旻# 和#Choilb#的對決舞台視頻。
同一天Giriboy又寫道「除了節目中播放的內容外還有很多事情,也有很多苦惱。所有的Rapper都很辛苦,工作人員們也很辛苦,我是因為看到Rapper們真的很累很疲憊,看不下去了才說這樣的話。」,解釋了上傳上一條狀態的理由。
接著寫道「我可以自信地說我比你們更愛韓國Hip-hop,絕對沒有你們說的那種事情。通過剪輯成區區幾個小時的內容就判斷一個人,看到很多人都為此困擾,所以我感到很傷心。」
最後還說道「有人說<Show Me The Money>糊了,但我覺得這是在韓國扎根了。到年末頒獎典禮上出現Hip-hop歌曲的那一天為止,Rapper們大家一起衝呀」。
之後Giriboy註銷了自己的INS賬號。
imjm d人好鍾意deactivate個ig
giri kid milli Noel 仲有冇
前幾日都有件事
Gray上星期出演左劉在石個套閑著幹嘛,係節目入面 好多人一齊作既歌加左佢個句signature sound Gray,柳熙烈同李笛講左句我地都想加,然後可能gray比人鬧佢加左自己句野,過幾日gray就係ig澄清返

Gray更新限時:關於上一周的<閒著幹什麼?>
從許多人那裡聽到了關於為了讓我一個人顯眼所以加入了我的標誌的意見!
請讓我先從結論開始說吧!ㅜ ㅜ
「我的標誌聲音不會出現在作品中!」
在實際的創作現場中並沒有加入我的標誌~!
因為節目播出的原因,為了介紹我所以附加了能夠使用的文件(track分離文件)。
因為在接下來的創作中完全不會使用所以請大家不用擔心!!
希望大家度過一個愉快的中秋節
多多享受美食吧!
有啲又係唔應該輸既輸
今集啲歌仲要冇幾首聽完覺得好撚正
今集d歌都幾劣
八首歌
未睇最新一集唔知發生咩事
今集啲歌好似首首都差咁啲
好悶同埋都估到個結果
我覺得有幾首唔錯但LIVE同音源好似差好多咁
岩岩睇完
比較有印象係Yun B x Young B 同 Jjangyou x Yunhway
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞