K-HipHop討論區 (12) 辣殺SHOW ME THE MONEY

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
bobby係衰在佢入咗iKON under YG姐
Bobby都唔係靠個冠軍搵食
S5先開始入到主流 呢三季既三甲全部都發展得好好 除左cjamm
basick真心唔知做乜9公司問題定係點樣
明明都有keep住出歌
唔係呀?3開始都好紅下iron同vasco當年都好紅喎....
nucksal尾兩集 filament同rhydyo正閪到
唔洗贏都威盡 無用d爆發型既歌反而有另一個feel
咪係
人問題啦 佢其實真係唔係咁正
cjamm今年開始個style幾正
希望愈做愈好 好鐘意聽
屌 啱啱先放工仆返屋企慢慢睇
個結果嬲到我今晚真係唔洗訓
如果放高音鴨同個big naughty 入
高等rapper都唔會入到決賽啦
今季真係好差,明明係hiphop節目,
安x雄個啲就foul,留埋騎呢怪做殘酷一丁
今季音源仆直唔係無原因
(前5季團隊音源最勁果首最少頭5 大部分入榜
今季4x 唔覺歌/beat真係難聽好多)
今季賽制/結果 好大問題
我唔介意造馬 但唔該做得好睇d

今朝淨係睇YouTube 都覺得真係唱多佐 係咁睇條timebar睇下仲有幾多時間 肯rap未
框框框今場無咁多鳩叫 其實真係唔算太差
其實Jjangyou首歌啲歌詞係幾好
S4 最大贏家mino
bobby有幾差 ikon音源又好 佢首首歌又有作詞 版權費收到手軟 love scenario段verse應該全韓國都識唱 係依排YG太多野爆又走左bi佢地先潛哂水
佢贏第1我以後唔撚睇smtm+裸跑
其實我有少少頂唔順jy今首歌把聲
係幾紅既 2個都上晒新聞
我都覺 雖然佢最近啲歌都autotune晒咁制 但好啱佢既風格 佢行感性風就啱架啦佢feat bewhy首歌我日日loop
我反而鐘意CJ以前個style 同Crush個首Let it be超正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞