[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Decade S2 49 End , 騎士龍 23

854 回覆
11 Like 5 Dislike
我變身幪面惡徒便溶掉
話說風都偵探最新果集用luna maximum drive
係咪第一次
印象中tv好似冇用過右邊d usb出maximum drive
除左打weather果次想double maximum drive之外
みく
一個鍾意拉打既聲優
https://twitter.com/InfoItomiku
世界大戰抹黑宇宙了
Surprise~
插曲得唔得?亂舞 escalation
drive世界第一
Btw 三浦大知係咪因為EXCITE紅到上紅白?
呢首型到
btw Elements世界第一
正確黎講當年拍完大結局果陣都未開始拍movie大戰
(分分鐘連劇本都未有,只係流於企劃大綱階段)
所以TV結局後個trailer真係求其拍+睇下有冇可以用得到既片花撈埋一齊。

tv尾個trailer入面都冇激情態皮套出現,只係士扮個「狠」樣出黎咋。至於kivala係嗰個trailer出現,可能原本plan會係電視/夏季劇場版出,所以一早整定左係到,只不過電視/夏季劇場版最終定稿都係唔出,結果大戰時先真係用

我到而家都認為當年大戰個劇本原本真係延續TV最終話,講返鳴瀧、爺爺真正身份係乜 (點都唔會係乜鬼大佐吧),總之同TV收返好個尾,最尾一幕都係講士繼續旅行喇咁
嗰條trailer好過劇場版好多講真 D人靠條trailer腦補出黎嘅設定都好好多
緊係唔係啦
人地十幾年前已經紅緊
係你唔知姐
唔洗揀啦 粗重野等我黎
真假士仲有黑化小野寺
三玖我老婆
我依家腦補緊時王最終章=decade真結局改篇

ardcd=另一個dcd想世界融合

海東本來幫ardcd想攞寶物後尾轉返去幫士

最後個plan就係要夏蜜柑變拉打先實行到

之後個plan都係行唔通失敗,之後士變激情態打另一個dcd,結局重啟世界士繼續旅行
右邊交比你
左邊我黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞