[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Decade S2 49 End , 騎士龍 23

854 回覆
11 Like 5 Dislike
不過我到而家都唔明Zi-O II去咗邊
其實得5隻BOSS真係唔夠喉
應該19套拉打最終BOSS都出哂黎俾OMA一拳一件仲爽
睇住阿士同gay子死都唔用zio2救佢地
到最後得woz有哂記憶
真主角
應該出個woz外傳 解釋下
佢點解咁勁.. 肉身打怪 神奇頸巾 瞬間轉移
reboot完都有記憶 本書點得返黎 點解要幫zio

順便講下老oma zio經歷過d咩要敵對人類

boss戰
oma zio 身為時之王者 都冇用操縱時間招式
應該講佢比boss時停都郁得
或者係佢都識時停 倒時之類
剪片大法
tv本篇final form當oma zio定grand zio好
有冇解釋海東點解識逢魔
天才只係敵人太勁
天才從頭到尾都淨係同final boss打
仲要俾final boss恰屬性
用天才打贏佢就會reboot咗佢啲感情出嚟
變相越打越難打
出其他敵人嘅話天才其實夠力屌打有餘
三騎二騎真主角成為大趨勢
金撈
你咁講我突然好驚以後邊套劇場版會nerf逢魔
好似橙神係megahex咁 完全冇用過白亞用過嘅能力
ghost由中間開始爛到尾都未反cup
zio起碼尾都幾好睇
又有集真decade S2
又有oma真最終form睇
兩者放埋一齊明顯分到高低
oma form
未來oma借力量俾自己用oma力量
已經nerf咗,新世界zio未變到oma
士 廢青
良太郎 廢青
天道 廢青(冇家底嘅)
五代 廢青
巧 廢青
咁係封號姐 橙神係夾硬nerf 剩係用過金蘋果
白亞D重力 秒速修復 呢d咁嘅能力橙神全部冇
明明大家都係食左智慧果實
對面玩無限進化, 又吸星球
根本on99
淨講力量根本打都無得打
劍封印完undead係咪失業
之前龍騎編同機械編用zio2時間倒流好似係成個場景事物一齊回帶
換言之我當回帶完莊吾仲有力立即跑走唔洗gay子擋,當時都仲係一個死局,因為對面成堆boss仍然會追住莊吾嚟打,終有一次都要gay子捨身救,所以回帶頂多係令gay子死遲少少
當刻真係唯有變oma zio先破到局
至於點解唔救阿士真係駁唔到
開頭真係笑左
月讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞