[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Decade S2 49 End , 騎士龍 23

854 回覆
11 Like 5 Dislike
去到trinity同ground zio咁7就開始覺得文字眼都唔係咩大問題
我覺得佢兩個不受影響
人老咗,老人痴呆,你睇佢咁後生已經唔記得倒時就知咩事
明明上集仲吹到咁大要庄吾要犧牲自己先完成到個計畫,今集咩都冇講就完咗成件事

腦補一下,就係月讀知道庄吾想自殺,所以就突然改變計畫,點知就害死geiz
同埋有冇人解答到月讀變完身之後點
有d乜撚嘢表演?打戲又冇乜柒都冇
由一開始出場就直接想係魂shop見
世界穿越者
未開機嗰時會滴
新作命運
仲以為要月讀變左身先贏到
最後作用不大
撚狗要咁認真做咩?萬一重手打死佢咪自殺
而家邊到有得睇漫畫kuuga?
你唔諗下每個星期都有市區大廈係巨大戰中化為灰燼
作為令和的第一位假面騎士,本作將以超越兒童節目的概念,以對應全世代為目標
不嬲拉打都係全齡向啦,多餘除非行番舊平成頭5作個種黑暗風先好講
- 皮套亦有新嘗試,相比以往的頭盔式的裝著,今次是面具式的裝著(應該是指能夠直接將螢光黃色的面具裝上)
咁搞法搞到皮套好難睇,套套新form外甲都係單色
- 不破諫,假面騎士Valcan的變身者,是12年前在Humagia運用實驗都市發生的大規模爆炸事故「Day Break」的其中一位生存者
大森又用番drive"Global Freeze"個橋段,講真對01無咩期待,成日搵大森制作,搞到年年都好似睇番差唔多既野,雖然品質有保證
睇完
如果唔諗d bug其實唔差
主角如果唔改變世界,佢條路就會變番2068年魔王條路,仲要比番基子同月讀打
佢唯有改變世界,重新黎過,創造始於破壞
感覺好似算係補番當年DCD個原意
最後開新世界,但想問呢個世界係駁劇場版定01
我而家先留意到decade armor心口寫 2019 453145
453145=DECADE 我係咪坐得太耐
係chok叔又勝
authorize

個配色加埋佢個嘴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞