有無人覺得自己一世都唔會拍到拖(3)

1001 回覆
42 Like 1 Dislike
啱啱被分手
感覺呢世都搵唔返自己鐘意嘅人
依家呢段時間好難捱 仲要咁啱祼辭左 無野寄託
我就黎頂唔順 好辛苦
好人其實好多
不過, 有幾多人真係只會揀個好人, 而唔睇其他野

我以過來人身份講句
自己一個人真係好柒無聊
我廿幾果陣都係咁諗, 仲成日一個人去旅行, 好似好爽, 果陣亦從來無覺得過無聊

但最近, 我鍾意咗一個女仔, 仲同佢行埋, 雖然只係得幾個月
分手果刻仲痛到仆街
但果幾個月既快樂, 完全勝過之前十年單身既爽同自在

到呢一刻, 我先醒覺已經三十幾歲人, 突然就有種虛度光陰既醒悟

甚至好懊悔, 期間有唔同女仔俾過signal 我, 我都唔肯試

真係後悔到仆街
去一轉旅行散下心,或者發多啲夢,盡量唔好留屋企
唔好俾自己有空餘時間亂諗野
等時間沖淡傷痛
女人唔中意好人
好人太過無聊
同好人拍拖好無癮
你會唔會接受到自己強勢過你男朋友

我自己好鐘意d思想成熟既女強人type

ps 純粹想知會唔會有女仔接受到自己男朋友弱勢過自己
呢個真
無論你係好人定粗人
陰聲細氣定屌人老母
最緊要係氹到女開心
唉, 真係好可惜
中間果十年, 身邊d 朋友個個拍拖既拍拖, 續漸個個都結婚, 到有小朋友
佢地中間都仲會成日話好羨慕我可以自由自在
到最近知我拍拖, 就調轉頭話有咁耐風流有咁耐折墮

真係要告誡世人, 唔好以為孤獨係一件好事
當然都唔係話要隨便識人
有機會就要去馬, 識錯人, timing 唔夾而分開, 係好傷痛, 但都係一個學習

我個人認為, 十年裡面拍十次拖, 分十次手, 都勝過十年單身...
所以我溝女好撚差
因為我唔識氹人
尤其是同中意嘅女仔傾
好似GT-R過彎咁,屌你老味會推頭
每次傾偈都好唔自然
唔知係咪遺傳我老豆
都正常既...所以我自己本身係毒撚 中學有好多段姻緣因為自己太廢太毒而錯失 之後用撚左幾年改變自己跳出框框 變番個正常少少既人

btw我都係摩羯 好撚憎摩羯 想做射手
咁你老豆起碼溝到你老母
應該唔係盲婚年代掛
+1
升yr4 但一直都未拍過拖
然後讀埋呢年番工 工作都應該係9成男

好多朋友話我性格實有女會鐘意 不過去到依加都未見有過
我老母識到我老豆係一個Mistake嚟
呢度有一件
如果係24準備25呢?

利申:我係,已經好絕望,我有一刻真係諗過不如去當兵,唔死就有錢買樓,死咗就一了百了
咁我都享受一個人嘅,唔係話孤身一人唔好
以前我覺得自由自在重要啲
但當呢一刻感受到愛情原來先係呢個階段想要嘅
就想推翻之前嘅價值觀
人喺唔同時期有唔同需求,搞清楚自己而家要乜先最緊要
我又唔會為咁就放下底線亂搵目標,寧缺勿濫,雖然都唔知會唔會遇到啱嘅人
30歲都冇就去玩ptgf
真係唔覺架
一年又一年
個人仲會越黎越放棄自己

但中間明明自我放棄都仲有女會埋身
而家執返正自己, 但已經覺得人海茫茫

唔知緣份仲會唔會出現
已放棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞