2017年冬季日劇討論(6)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike

直虎 12.5%
A LIFE 14.7%
<べっぴんさん>第23週視聴率は19.7%
下剋上考試 7.1% (+2.1%)
左江內氏 10.5% (+4.2%)
直虎 12.5% (-1.5%)
大貧乏最終回 4.4% (-0.3%) 平均 4.91%
A LIFE 14.7% (-1.0%)
日暮旅人 8.0% (-0.2%)
<べっぴんさん>第23週視聴率は19.7%

星期日唔洗大慘死

下垂

下垂

唔要就走啦

下垂

唔要就走啦

淚b 食開高質囡 係度曬命

下垂

唔要就走啦

扑野is ok

下垂

唔要就走啦

扑野is ok

粗重野留返俾我
大和田連續5年係TBS日九出演
今個星期Arashi有大野智同波瑠

睇完四重奏好鍾意佢
有wbc都無咩影響收視
【低視聴率ドラマ ワースト30】 (NHKとテレビ東京を除くプライムタイムのドラマ) 

01…3.837 夫のカノジョ 2013年10月期 TBS木9 川口春奈 
02…3.844 HEAT 2015年7月期 フジ火10 AKIRA 
03…3.85 家族のうた 2012年4月期 フジ日9 オダギリジョー 
04…4.40 メッセージ 2003年1月期 日テレ月10 真中瞳 
05…4.50 OUR HOUSE 2016年4月期 フジ日9 芦田愛菜&シャーロット 
06…4.54 家族の裏事情 2013年10月期 フジ金8 財前直見&沢村一樹 
07…4.69 戦う!書店ガール 2015年4月期 フジ火10 渡辺麻友&稲森いずみ 
08…4.74 ライオン先生 2003年10月期 日テレ月10 竹中直人
09…5.03 ギンザの恋 2002年1月期 日テレ月10 トータス松本 
10…5.04 リスクの神様 2015年7月期 フジ水10 堤真一

富士仍然係佔6套
喂~~明明係官兵衛黎既~

https://www.facebook.com/JapanDrama/videos/1427604583973240/

角色
石田三成(岡田准一 飾演)
初芽(有村架純 飾演)
德川家康(役所廣司 飾演)
島左近(平岳大 飾演)
小早川秀秋(東出昌大 飾演)
花野(中越典子 飾演)
井伊直政(北村有起哉 飾演)
蛇白(伊藤步 飾演)
福島正則(音尾琢真 飾演)
黒田長政(和田正人 飾演)
豊臣秀吉(瀧藤賢一 飾演)
北政所(木村綠子 飾演)
前田利家(西岡德馬 飾演)
大谷刑部(大場泰正 飾演)
島信勝(山村憲之介 飾演)
八十島助左衛門(堀部圭亮 飾演)
直江兼續(松山研一 飾演)
尼僧妙善(壇蜜 飾演)

https://www.facebook.com/JapanDrama/videos/1427604583973240/

角色

佢個角色已經深入民心

角色

佢個角色已經深入民心

重差竹中半兵衛

角色

佢個角色已經深入民心

重差竹中半兵衛

最慘佢個造型都好似

角色

佢個角色已經深入民心

重差竹中半兵衛

最慘佢個造型都好似

如果香港都有上就正
等到頸都長,#HKIFF41 節目及訂票手冊終於面世啦 !!! 聽日大約5點就可於各城市售票網售票處、The Grand Cinema、星影匯、the sky、朗豪坊、時代廣場、海港城、MOKO、誠品書店、HMV(中環、圓方、iSquare...)有得拎!手快有,手慢無

唔知有冇嫲煩家族2呢
6個大叔有佐佐木希

睇完四重奏好鍾意佢

之前睇寬鬆世代覺得佢乞人憎, 再睇明烏就知佢其實係做戲好~~睇埋四重奏直情不行了~

睇完四重奏好鍾意佢

之前睇寬鬆世代覺得佢乞人憎, 再睇明烏就知佢其實係做戲好~~睇埋四重奏直情不行了~

佢做戲個樣好睇過硬照
WBC世界棒球經典賽正在舉行,熱愛棒球嘅中居正廣今年成為官方應援大使,同時負責採訪工作。過去一星期,中居負責嘅賽球直播唔止一次與其SMAP舊隊友嘅演出打對台,包括香取慎吾節目《Oja Map!!》同草彅剛主演劇集《謊言的戰爭》,有網民發現中居喺呢個時候通常選擇停止發言,以免出現昔日隊友互撼嘅尷尬情況。

噚日,球賽直播又撞正木村拓哉劇集《A LIFE~深愛的人~》播放,網民發言中居再次喺節目「隱形」,直至《A LIFE~深愛的人~》播放完、佢喺晚上約10時10分先再次出現,由於盛傳木村與四子不和,中居念及昔日隊友之情嘅舉動,就令到唔少粉絲好感動。
而木村拓哉、竹內結子與松山研一合作嘅《A LIFE~深愛的人~》下星期大結局,噚日播放一集收視微跌至14.7%,至於松山研一太太小雪主演《大貧乏》首播以來收視低微,噚晚大結局就以4.4%低收視落幕。
WBC世界棒球經典賽正在舉行,熱愛棒球嘅中居正廣今年成為官方應援大使,同時負責採訪工作。過去一星期,中居負責嘅賽球直播唔止一次與其SMAP舊隊友嘅演出打對台,包括香取慎吾節目《Oja Map!!》同草彅剛主演劇集《謊言的戰爭》,有網民發現中居喺呢個時候通常選擇停止發言,以免出現昔日隊友互撼嘅尷尬情況。

噚日,球賽直播又撞正木村拓哉劇集《A LIFE~深愛的人~》播放,網民發言中居再次喺節目「隱形」,直至《A LIFE~深愛的人~》播放完、佢喺晚上約10時10分先再次出現,由於盛傳木村與四子不和,中居念及昔日隊友之情嘅舉動,就令到唔少粉絲好感動。
而木村拓哉、竹內結子與松山研一合作嘅《A LIFE~深愛的人~》下星期大結局,噚日播放一集收視微跌至14.7%,至於松山研一太太小雪主演《大貧乏》首播以來收視低微,噚晚大結局就以4.4%低收視落幕。

有冇咁感人呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞