2017年冬季日劇討論(6)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
星期一(月曜日)
富士月21 《也許很突然,明天我結婚了》

星期二(火曜日)
富士火21 《謊言戰爭》
TBS火22 《四重奏》

星期三(水曜日)
NTV水22 《東京白日夢女》

星期四(木曜日)
朝日木21 《求職家族》
富士木22 《被討厭的勇氣》

星期五(金曜日)
TBS金22 《下剋上考試》
朝日金23 《掠奪的愛、冬》

星期六(土曜日)
NTV土21 《打工仔超人 左江內》

星期日(日曜日)
TBS日21 《A LIFE 深愛的人》
富士日21 《大貧乏》
NTV日23《視覺偵探 日暮旅人》

如欲劇透討論請先預告再細字

圖透請先注明 [圖透], 然後貼上圖片link/高登加密法

日劇分季掃盲:
http://amayzi.pixnet.net/blog/post/28098647
2016年秋季日劇討論

https://lihkg.na.cx/thread/48718/page/1

第91回日劇學院賞:

最佳作品:
1. 逃避雖可恥但有用
2. 真田丸
3. 校對女孩河野悅子

最佳男主角:
1. 堺雅人(真田丸)
2. 山田涼介(該隱與亞伯)
3. 松岡昌宏(家政夫三田園)

最佳女主角:
1. 新垣結衣(逃避雖可恥但有用)
2. 石原聰美(校對女孩河野悅子)
3. 米倉涼子(Doctor-X 4)

最佳男配角:
1. 星野源(逃避雖可恥但有用)
2. 草刈正雄(真田丸)
3. 大泉洋(真田丸)

最佳女配角:
1. 石田百合子(逃避雖可恥但有用)
2. 長澤正美(真田丸)
3. 松嶋菜菜子(砂之塔)

最佳編劇:
1. 三谷幸喜(真田丸)
2. 野木亞紀子(逃避雖可恥但有用)
3. 笨蛋主義(黑色十人之女)

最佳導演:
1. 金子文紀、土井裕泰、石井康晴(逃避雖可恥但有用)
2. 木村隆文、田中正、小林大兒、土井祥平 等(真田丸)
3. 佐藤東彌、小室直子、森雅弘(校對女孩河野悅子)

最佳歌曲:
1. 星野源《戀》(逃避雖可恥但有用)
2. THE YELLOW MONKEY《砂之塔》(砂之塔)
3. Hey! Say! JUMP《Give Me Love》(該隱與亞伯)

特別賞:
戀舞(逃避雖可恥但有用)
來季日劇

留名
留名
新貼留名
重貼特備節目
《全家救月9》
富士食撚屎啦
為左呢兩套豪華月九 而hea做最近果兩套
鬼唔望兩套收視都唔過10
重貼特備節目
《全家救月9》

新po繼續留名
富士食撚屎啦
為左呢兩套豪華月九 而hea做最近果兩套
鬼唔望兩套收視都唔過10

上套就hea既
西內果套比竹野內豐橋起左

d feel返晒黎
希望柳葉敏郎做有份啦
近日有報道話為免「月9」劇檔再有閃失,富士已經諗定明年幾季嘅「月9」劇卡士,首先4月會由嵐成員相葉雅紀孭飛,消息話相葉雅紀之前同澤尻英龍華嘅「月9」劇集《歡迎來到我們家》收視都算唔錯,而且嵐成員都有收視保證。

報道又話7月嘅夏季檔期會起由山下智久拍住新垣結衣,拍攝以飛行醫生為題材嘅《Code Blue》(緊急候命)第3季,新垣結衣憑《逃跑雖可恥但有用》近期熱爆,加上兩部《Code Blue》收視都唔差,呢個陣容絕對可以吸引到觀眾,而10月嘅秋季檔就由木村拓哉演出。
如果呢兩套平均都無十
富士就大檸樂
会いたくなった時の分まで、寂しくなった時の分までもう一回もう一回、もう一回
会いたくなった時の分まで、寂しくなった時の分までもう一回もう一回、もう一回

聽緊

好靚女
近日有報道話為免「月9」劇檔再有閃失,富士已經諗定明年幾季嘅「月9」劇卡士,首先4月會由嵐成員相葉雅紀孭飛,消息話相葉雅紀之前同澤尻英龍華嘅「月9」劇集《歡迎來到我們家》收視都算唔錯,而且嵐成員都有收視保證。

報道又話7月嘅夏季檔期會起由山下智久拍住新垣結衣,拍攝以飛行醫生為題材嘅《Code Blue》(緊急候命)第3季,新垣結衣憑《逃跑雖可恥但有用》近期熱爆,加上兩部《Code Blue》收視都唔差,呢個陣容絕對可以吸引到觀眾,而10月嘅秋季檔就由木村拓哉演出。

咁快又有木村
咁由今日開始睇返code blue

邊度有得睇
如果呢兩套平均都無十
富士就大檸樂

咁有結衣已經保底高過
btw可唔可以長髮拍

唔使do既你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞