沈陣營第二百五十六期 - 師父醒你:熊市三期、黃金現金

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
射警嫂集會?
炒家係借冥幣沽出,收美金,俾利息,冥幣跌就買入平倉,同股票沽空差唔多
所以我哋講嘅冥幣匯率係離岸價,唔係在岸價,在岸價共匪自己定嘅,當離岸價同在岸價分別太大,啲人就可以食差價
我一直認為沽空冥幣最多係共匪高層,佢哋可以係春江鴨
神祕房200/q不是夢
港紙會唔會奶野
正路美帝唔會關閉香港使用SWIFT,Citibank喺香港都要用,主要估針對支鬼銀行或企業
港元好似有個漏洞,大陸如果冇美元,咪可以到香港銀行用人仔換美元,換到某個程度,銀行就唔夠美元,但就有大量人仔,咁就要攞去大陸換翻美元,如果大陸冇美元對換,咁港元咪變左冇相等嘅美元?
唔甩鈎或貶值嘅話,美元兌港幣係7.75~7.85,如果香港放棄聯匯嘅話,香港玩完,支共都要死,我估唔托冥幣都要托港幣
銀行美元唔係外匯儲備,如果支共兌唔出美元,一定知嘅,外數佢一定找先,參考海航由支共出錢填咗三億美元外債都唔還內債
咁嘅話香港重返八九十年代嘅地位
市民、商家手上嘅美元同金管局外匯儲備冇關嘅,你擺咗喺銀行或者擺去離岸都係唔計算,所以銀行本身都有美元,一部份自己其餘存戶嘅
荃灣好多狗
大孖沙點可能冇美元呢?一定有,本地嘅佢哋要買嘢要用美金找數,佢私人嘅存放海外就唔奇
唔貪息, 美金cash最穩
冥幣再跌,之前借美元債嘅蝕匯率蝕死佢,早幾年冥幣借貸息高,美元利息平,於是借美元著數,點知到找數冥幣頂唔到,由以前1兌6.6到目前7.1X,每1蚊美金還錢要俾多五毫冥幣,甘過甘油條
所以話支共倒香港會變好無論任何方面 除非快到一次過踢埋香港走咩都唔比用
https://www.facebook.com/LostDutch/videos/vb.1414904585471966/414348935875795/?type=2&theater
琴晚講,香港示威者真係好善良,睇翻依條片,兩個散仔係香港做警察真係好彩
以前共匪一年對美貿易順差成3000億,侵成日都講,雖然唔係全部係佢,食稅同美債利息都唔少嘢,竟然幾年被習狗敗哂副身家
荃灣廣場開始多人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞