沈陣營第二百五十六期 - 師父醒你:熊市三期、黃金現金

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

大師兄 #eye4hk
下一步美帝將會取消支共使用美元結算系統SWIFT,金融核彈出場,華爾街就要冇得再同支共聯手,冥幣崩潰可期,一秒滅共
但會港爆
取消支共使用SWIFT後果會點?就算唔取消香港使用SWIFT,CNH市場即時閂門,滬港通深港通全部玩完,冥幣黑市價一定同以前89年前一樣,100港紙兌150冥幣,支共無法喺國際市場購買任何用美元結算嘅商品,支鬼銀行做唔到美元計價嘅國際貿易,侵已經「命令」剩低喺支境嘅美企好走,即係話隨時使用金融核彈,唔走貴客自理
如果港共去到咁on9,港爆真係會
金管局新總裁係師父同學,估計蠢過閪,近豬者豬
近燈者黑
\|/
師父早
麗晶花園....
香港人以後買樓真係
侵講嘅1977年緊急經濟制裁法喺911之後用過,就係對付伊拉克,之後冇耐派兵滅咗候賽因

早講咗支共啲傻閪日日講拋美債打擊美帝,先唔好講10000億根本唔會點影響美帝,美帝乘機行使法案即時可以令支鬼呢堆美債變成廢紙,都on99嘅
據twitter講,ChiNazi正式進入法文詞彙,識法文自己睇

MONDE
Hong Kong. La police antiémeute charge pour disperser des manifestants

« Chinazi »
Des inscriptions « Chinazi » apparaissaient sur les murets de béton séparant les deux voies de cette artère. Et de nombreuses insultes fusaient des rangs des manifestants en direction de la police, au centre depuis des semaines de l’ire des contestataires, ceux-ci l’accusant de violences.

Après quelques heures de face-à-face, des radicaux ont commencé à jeter des bouteilles sur les forces de l’ordre, ou à leur tirer dessus au lance-pierre. La riposte ne s’est pas faite attendre, la police chargeant en tirant aussi des grenades lacrymogènes, qui n’avaient plus été employées depuis dix jours.

https://www.letelegramme.fr/monde/hong-kong-la-police-antiemeute-charge-pour-disperser-des-manifestants-24-08-2019-12366274.php#XGC1KijVjKs7MiGm.99
星期一冥幣會狂跌,由於侵嘅tweet喺收市後講,外匯買賣商已經收工,未反應到

支共加美帝750億關稅喺美股開市發表,明顯係特登揀呢個時間令美股暴跌

另外因為美帝有可能切斷支鬼公司使用SWIFT或者進入美股,喺華X通、牛牛有美股美金嘅自己衡量,一旦實施,隨時冇得賣的
\|/
係沈門跟樓王同其他師兄學野好爽
本身有樓就唔講
如果呢o的時間
你冇樓而選擇去買樓o既話
祝你好運
其實都係賭命賭身家
講真如果你有住屋需要都要買ga la,如果唔係咪同師傅一樣 - 口水多過茶
租住先啦,咁既款點買得落手
其實租金過完暑假就會跌架啦,我都等緊佢跌,年底出bonus就搵地方搬
初步估計冥幣呢一站會到7.4~7.5咁上下,任佢點托都係趨勢不變,市場炒家會等佢托到某一價位就加沽

星期一或者已經7.2唔奇

呢個攪笑,點樣可以變成似男人的女人
喂擺明未閹乾淨喎
支共好明顯搞鳩美股市場,原因係佢哋認為有泡沫,利用打擊股市影響實體經濟導致衰退

所以突然又玩嘢加關稅,不過佢呢鑊可能辣興咗美帝了,注意到侵由my friend president Xi 改為 chairman Xi

明顯侵最重視股市升跌走去搞鳩佢,呢鑊可能動真火
但要搏o既風險太多
先講細o既
你o個區會唔會斬人?
你住o個到易唔易食彈?
你樓下o既管理署會唔會放狗入黎/唔比你入黎?
大o既
香港今次過左之後個命運會係點?
中美貿易戰下香港香港會成為一個咩戰場?
歸中而被美制裁/歸美而被強國加強鎮壓

老實講太多未知數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞