沈陣營第二百五十六期 - 師父醒你:熊市三期、黃金現金

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
就睇美帝會制裁幾間支鬼銀行先還是全面禁止支鬼企業使用SWIFT系統?呢一嘢無論任何國家嘅銀行都唔敢幫佢做美元生意,一旦發現會受美帝制裁
但按道理如果想禁swift的話
應該會先將中概股剔走美國市場
等o的錢回流上支那再禁swift?
想像一下外匯交易中,冥幣兌美元除牌嘅話,後果幾嚴重,1:22絕對有可能,我講嘅係黑市

無論任何國家講乜柒主義、就算蘇聯當年都有外匯黑市市場,唔會禁到,蘇共官員都需要呢個市場兌外匯,官方價冇人理嘅
不嬲都興講明幾時生效
咪叫咗美企好走 最後唔會再理,華爾街本身冇好嘢,MSCI呢段時間仲由10%提高到15%,明顯想金融捆綁美帝唔敢落重手對付支共

冇理由美帝估唔到
內亂都會有外匯黑市,參考委內瑞拉
大家twitter用多啲就得

另外提一提, 尋晚拆燈柱已經有1xxk like
仲多過trump講支那

因為外國人好注重呢種監視
大家可以行下新方向
唔好以為真係冇咗支共唔得,納粹德國都冇同美帝做生意,1948年到1979年美帝都冇同支共做生意,應該話世界大多數自由國家都冇同呢啲政權做生意,世界一樣過得唔錯,現時唔係貿易咁簡單,chiNazi已經被大多數主流西方國家確認,歐盟諗起納粹德國,再對比支共嘅行為,冇可能行英國佬張伯倫嗰套姑息養奸吧
唔好以為淨係街燈有讀rfid,應該同深圳一樣,路牌燈箱,商場等等可以裝嘅全裝
而家咁我希望佢連任,辣興佢下一任期會無後顧之憂,全方位打擊支共
其實侵輸咗嘅話,返屋企揍孫收租啫,冇大不了,習狗失敗咗嘅話,引發全面危機政權唔穩,下場係冚家剷,代價唔同
美帝反擊5500億關稅後,支方官方聲明唔見左採取「反制措施」既字眼:

商務部新聞發言人就美方宣佈進一步提高對中國輸美商品加徵關税税率發表談話。8月24日,美方宣佈將提高對約5500億美元中國輸美商品加徵關税的税率,中方對此堅決反對。這種單邊、霸凌的貿易保護主義和極限施壓行徑,違背中美兩國元首共識,違背相互尊重、平等互利的原則,嚴重破壞多邊貿易體制和正常國際貿易秩序,必將自食其果。中方強烈敦促美方不要誤判形勢,不要低估中國人民的決心,立即停止錯誤做法,否則一切後果由美方承擔。

好大機會係估唔到美國反應咁強硬,玩出火,而家諗唔到點收科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞