amd cpu&gpu 討論post #29 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
g2 ? 定g3
好多都係佢
我隻revolt x 就係seasonic d牛改出黎...
依家手上既牛 得單條CPU 仲要得550w

一間買左第二隻返黎 情況都一樣 就有趣
g3係新出
有新買新
G3 用料好似冇G2咁好..btw 依家驚換完 原來係塊底板有問題就好笑
你睇 dc output +12v 有幾多就得
evga g3 850W +12v有849.6w

https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=220-G3-0850-X1
g3冇咁熱
你個revolt x +12v足1200v喎
我依家果隻+12 1200W...但代理到依家都未有回覆
係你個人問題
足火都冇用...用隻垃圾CM G550M 都可以CPU+RAM OC
真心吹漲......
頂佢..原來係條24pin 作怪 換左作 即刻正常 用他錶check..bad contact 掂到與掂唔到之間..試多幾次先
你地玩訂製線 係唔係全部都冇電容駁尾?...
等張Giga 5700 XT等到頸都長......16號落單
你之前唔係話條線出事咩
究竟隻牛 係唔係 一粒CPU 就算用 雙8pin 供電都只可以插 CPU 1 唔可以分開 插1,2...
乜線都換過曬了 時得時唔得 都唔知係火牛定底板
應該可以用喎,雖然我只係用CPU1出8+8 pin
你一樣用Revolt X 1200w ? 有冇同時 OC CPU + RAM 依家點整都炒..放棄等代理覆算
用Thaiphoon burner睇Trident Z Neo 3600 c16 係hynix CJR c-die
得閒再慢慢超 玩下xmp算
EVGA 係邊買 其實3900x+1張Display 850w夠唔夠 定係上返1000好

下星期代理先話有貨換俾我 定係搏多次
咁平唔係無理由
請問3700x 配邊塊itx板好? 打算用itx箱

但... 會唔會熱到爆炸 打算用u14a

已有rtx 2070
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞