amd cpu&gpu 討論post #29 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
多謝司機,司機開車平安
個個都忍唔到手 說好的一齊等9月呢
我就頂唔住啦
各位師兄,我現在手頭上有2條g.skill ttident z 的8gb x 2,近黎想升下級,想問下我應該再買2條8x2定係買16x2?

而加用緊x470+2700x
8*4好過16*2
暫時出個新手品牌RX5700XT購買指南先:
(以下全部非公)
藍寶石RX5700XT Pulse:性價比之選($3499)
MSI RX5700XT Evoke:真心唔係好推薦(嘈,散熱比藍寶差啲)除非想要隻色($3699)
Gigabyte RX5700XT gaming oc:平價三風扇($3499)
ASUS ROG strix RX5700XT:貴價優質之選($3999)
我仲忍緊,共勉之
等緊毒藥
藍寶石RX5700XT Pulse同Gigabyte RX5700XT gaming oc
邊個好d?
好想買5700 xt非公呀

快d出晒比我揀啦
cpu用緊2600 同埋gpu r9 370
成日過熱hand 機 點搞
你會超/等唔切嘅話藍寶
giga果張有rgblogo 同埋個維修保養/支援好似方便過藍寶(?)
性能差別唔大
1.改善機箱通風
2.更換高階塔散
3.清塵
應該降低到個溫度
好想改單呀
請問各位Giga x570 bios setting 有無分享?

Fix左cpu電壓 其他行auto?

定人手超4.2or above
其實會唔會係張display 太熱 我換過張會唔會改善到
giga個張有排等
真心搞咗個機箱通風先
如果粒cpu 同gpu 都係過熱搞咗個通風會好好多
代理:關我撚事咩 我剩係要賺錢咋
2 x 16好超d定4 x 8好超d?
4x8
台灣打風要去到9月頭張giga 先有機會出到貨諗緊繼續等落去,轉pulse 定等大鵰
返老黃懷抱,俾多幾舊買2070s
轟啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞