amd cpu&gpu 討論post #29 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
3c1j 其中一間
同埋你82度係幾多ghz?
我90度會降到3.95ghz
想用mp600/aorus果條gen4 但係又升番價 之前海鮮最平賣2850
下年/下下年再買過條堅gen4 呢條做裝game
都係3.9ghz
我都等緊 新機用住舊卡先 等9月再算
懦夫
使用新CPU搭配新BIOS

五.按RESET多次後.才能開機..臺灣請就近找RMA點送修並註明"搭配RYZEN 3000處理器啟動不良"
此問題尚在犛清.但有硬體解決方案.(註明此事項是因為RMA收到後才會轉送到我這)
請問呢個問題點解決
3600+MIS B450 A PRO
上代理
等到頸都長,點解出得咁慢
+1 而家用緊7750頂住
我估我張Giga 5700XT星期六有機會到手近排查youtube 似乎giga 好似冇咁好超?(不過保證過2GHz)
請問我D ram係咪行緊3200MHZ....
用緊x570 gigabyte elite
37x
3200 16g ram*2
呢個睇唔出, down cpu-z
會唔會太樂觀
頂, 見你同我一樣以為睇唔出, 睇返我自己CPUZ原來XMP又唔見左.
即係個bios又自己變返default speed?
但係default speed唔係2133咩?

即係1066*2?所以又係bios問題?
diu gigabyte
default 係2133 = 1066*2, 顯示係正常ge, 因為要自己 *2
我早幾日搞過部機, 搞完見bios雖然show2133, 但係揀左XMP, 所以未理佢. 之後又無double check, 未必關giga事ge,
啱啱入bios取消XMP再enable返就搞掂, 哥個位會show 返1800咁上下
Gen4 nvme要行足建議上X570
X470/B450而家只有近Cpu果條Support (如果BIOS冇封)
知道JACK巴

直接想買GEN4只係見仲平過SAMSUNG 970PLUS

金星都訓覺
唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞