amd cpu&gpu 討論post #29 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
想問Gigabyte X570 AORUS MASTER ATX bios 點開PBO
Now is your time
幫#402解決問題
今日部電腦唔知發生咩事不停畫面定格

好似更新左n driver436.02之後就係咁
試下ddu 再重裝
我張單落左3200個條 依家去改仲來唔來得切
邊到買問番邊到好ro巴打
我就已經成個月之前買定trident z rgb
呢條抵玩但冇RGB唔得
faroll
叫春巴果粒係39x
燒到 fpu 就算
Powercolor Red Devil 5700 xt
個樣幾好 散熱好似唔錯 (youtube d review 咁講
唔知香港會唔會有

屌 5700 xt 幾時先出晒 non-reference card
你地填左jack巴份表未 有得參考下數值
我 F7 default 就auto開左 詳細要返去望望
無記錯係SETTINGS 有兩個AMD乜乜 詳細要返去睇
香港好似無
仲未搞掂超ram
p囉
XMP唔夾BIOS超CPU, 淨係夾到PBO
你咩setting 同啲set bios
Powercolor香港冇代理
都係跟油2教咁set
disable Core Performance/ SVM mode/ Global C-State Control,
CPU Vcore/ Vcore SOC loadline calibration/ CPU Vcore Current Protection 較做turbo
CPU 1.3V 行緊4.2ghz
default 完一次save 再入多次bios 重新set過
明白
而家最煩係燒FPU即過百度, 明明用緊U12A
fpu測試正常
FPU一燒即過百正常?
舊板反而仲壓到94度幾分鐘
你冇死機就ok了 呢個同P95 Small FFTs一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞