[直播]5日4夜即興台北生日之旅

226 回覆
25 Like 4 Dislike
台灣真係超有人情味
話說我下個月去台南台中兩星期
上網見到台南有個無火車到嘅郊區有啲野食景點好吸引
但唔識搭車去
我係Facebook search 到有個當地青年居民組織 NGO page
就去問佢我應該點搭車黎

佢之後就問我邊日黎 佢嗰組織會安排義工係台南火車站車我去 同埋做埋導遊帶我係個區周圍玩

真係好溫暖

正呀 有咩正得過有當地人做嚮導

下個月我去應該會開直播page 好期待有當地人做嚮導嗰日
台灣真係超有人情味
但唔識搭車去
我係Facebook search 到有個當地青年居民組織 NGO page
就去問佢我應該點搭車黎

佢之後就問我邊日黎 佢嗰組織會安排義工係台南火車站車我去 同埋做埋導遊帶我係個區周圍玩

真係好溫暖

直播page? or post?
「我終於到達 但卻更悲傷
一個人完成 我們的夢想」

roommate songlist咁啱播到呢首歌
兩年前見到平機票去台北
嗰陣搵晒景點咁好想同ex去旅行
最後知道冇可能同到ex去旅行收左皮

最後今年終於踏上左台北嘅旅程

上年十二月幫一個人慶祝完生日
佢就話你慶祝得咁chur 你生日咪要去外地?

呢個係我另一個心思思想生日旅行既其中一個原因
台灣真係超有人情味
但唔識搭車去
就去問佢我應該點搭車黎

真係好溫暖

直播page? or post?

Post sor
竟然係最多台妹相嘅遊記
初頭幾日見冇update仲估你爛尾添

之前有兩個遊記爛左尾
今次算易打
返到香港完左present冇咩野做就打埋佢
旅行中途真心攰
日日訓得三、四個鐘 夜晚返到hostel同人吹陣水又要繼續同莊子玩遊戲

台妹正呀喂

絲打仲正

出發緊去陽明山
求陽明山後建議
出發緊去陽明山
求陽明山後建議

係陽明山book間餐廳食飯啦,好正個夜境,望哂成個台北,好浪漫
推介草山夜未眠,唔算貴又好食
食完之後叫佢幫手call架的士落返劍潭站去士林行
岩岩係台北番黎
果架鐵話快又唔係真係好快
7個字好準時
但焗撚到仆街
巴士都係8-9個字
易暈朋友都係搭番其他

去左四日三夜
個人覺得三日兩夜/2日2夜好似好d

黎緊想試星期五收工即去星期日夜晚番

台北冇野玩?

仆街啦我仲買左7日6夜
岩岩係台北番黎
7個字好準時
但焗撚到仆街
巴士都係8-9個字
易暈朋友都係搭番其他

去左四日三夜

台北冇野玩?

仆街啦我仲買左7日6夜

深坑、瑞芳、猴硐、九份、十份、平溪、金瓜石、菁桐、動物園、貓空、101、西門町、台北車站、士林、饒河、淡水....自己選
岩岩係台北番黎
7個字好準時
但焗撚到仆街
巴士都係8-9個字
易暈朋友都係搭番其他

去左四日三夜

台北冇野玩?

仆街啦我仲買左7日6夜

深坑、瑞芳、猴硐、九份、十份、平溪、金瓜石、菁桐、動物園、貓空、101、西門町、台北車站、士林、饒河、淡水....自己選

去博物館
睇曬
去台北4日3夜有乜好推介 文青為主

大安森林公園站
華山文創園區
寶藏巖國際藝術村
象山步道
陽明山東方寺
松山文創園區
艋舺 剝皮寮老街
三峽老街
平溪十分
瑞芳九份
228公園
淡水
北投 溫泉/圖書館
富貴角燈塔
國立臺灣博物館
基隆市
獅球嶺炮台
留名參考下,下個月月尾帶呀媽去台北玩
留名
黎緊想自己一個去台北
做咩無啦啦又畀人推返上黎
黎緊想自己一個去台北

我都想去…曳曳下試下台妹
黎緊都去台北
黎緊想自己一個去台北

我都想去…曳曳下試下台妹

我享受慢節奏 又有野行 同野食既生活
黎緊想去陽明山 但一日來回台北車站趕唔趕得切 咩唔係好遠車程咩?
黎緊想去陽明山 但一日來回台北車站趕唔趕得切 咩唔係好遠車程咩?

唔遠呀
望完你個post,嗌左個朋友生日正日飛返轉台北,又係香港航空
望完你個post,嗌左個朋友生日正日飛返轉台北,又係香港航空

生日快樂

想問下你係機場check in果陣,佢就會知你生日 ?定你要行埋去同佢講你生日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞