[月經] iOS集中討論區 (99) 準備進入Apple月費服務時代

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
其實apple點解唔學samsung 機 size, 闊度窄一d, 機身長一d, 咁樣手感會更好
BTW香港嘅mbp買咗美國嘅apple care+會唔會冇得保架(窮L學生哥貪平少少)
想問下iphone 8 個背面,如果用酒精稀釋抹下會唔會有事
有啲污糟
我會用濕紙巾抹下, 之後用乾紙巾抹返乾, 酒精不了
係網上可以轉地區買
請問如果想買部二手ipone6s+應該邊到入手?買交易網定喺商場啲機?
大家mbp會唔會貼mon貼?如果就咁裸機用,會唔會好易成部機花哂?
apple 本身已經講咗唔可以貼 會有印 不過用眼鏡布就可以抹走
我試過隻mon甩coating,成個keyboard印喺mon
換完mon之後貼咗磨砂,廢事又花
用緊se想轉新機

想問我轉機
點樣可以過曬apps 相 去新iPhone?
之後你痴左mon貼一搣就會奶野
其實有無人會好似我咁見到啲電子嘢花咗就強迫症咁
升12.4 wifi 機過機 / iCloud / iTunes Backup
好辛苦呀
新個陣就會,用耐咗就唔理
我係部機兩年左右甩完coating之後換mon先貼玻璃貼
到依家已經係第二個二年有多個半,乜事都冇,都仲係嗰張玻璃貼好新淨
要半年起碼
後尾貼都廢事全裸
但每次換返新機之後會多三個月鏡錫期
Thx
點都好過你再對住啲keyboard印
iPhone 個m額易入水
防水都係7同8較好

三叔啲防水都幾勁,以前有部S5,可拆後蓋換電,用咗三年,隔日洗都冇入過水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞